Snijeg koji od sinoć pada na području Nove Gradiške i okolice nije iznenadio novogradišku zimsku službu. Od sinoć su na terenu i čiste ulice.

Kako ističe direktor tvrtke “Eko Kong”, Vlado Ivković raspolažu s dovoljnim brojem ljudi te mehanizacijom. U slučaju kranje potrebe, dio djelatnosti na terenu preuzimaju tvrtka Slavča i Doln d.o.o.

– U slučaju velikih količina snijega, čišćenje cesta i javnih površina odvija se prema prioritetima. Ceste u užem dijelu grada pripadaju u ceste prvog prioriteta, a posebno se vodi briga o prilazima autobusnom i željezničkom kolodvoru, Domu zdravlja, Gradskoj bolnici i ostalim javnim ustanovama – kaže Ivković.

Podsjećamo građane da su, sukladno Odluci o komunalnom redu, dužni čistiti snijeg ispred svojih kuća, ugostiteljskih, trgovačkih i drugih poslovnih prostorija.

Također su obvezni održavati i čistiti stepeništa te ulaze u stambene zgrade, uklanjati led i snijeg s krovova zgrada kada je narušena sigurnost prolaznika uslijed mogućih oborina.

Ukoliko građani to ne učine, komunalni redar će odrediti uklanjanje snijega i leda na njihov trošak te pokrenuti prekršajni postupak.

 

no images were found

Komentari