Uz minimalnih 20 do čestih 30 dana godišnjeg odmora zaposleni će u 2018. godini predahnuti od posla i tijekom 14 državnih praznika. Neradnih dana neće biti jedino u veljači, ožujku i srpnju, dok su svi ostali mjeseci prošarani s jednim ili dva vjerska ili državna praznika.

Maherima koji su skloni spajanjima prvi veći prostor za kombinatorike dolazi tek u svibnju. Praznik rada pada u utorak, a Tijelovo 31. svibnja u četvrtak, tako da se s dva dana godišnjeg odmora vezana uz te neradne dane može osigurati čak osam slobodnih dana, i to četiri na početku i četiri na kraju mjeseca koji se prenose u lipanj, piše Večernji.hr.

Šesti mjesec je zbog kraja školske godine, lijepog vremena, predsezonskih cijena na Jadranu i obveze da se stari godišnji odmor mora iskoristiti do kraja tog mjeseca zvijezda svih spajanja. U 2018. godini praznici se nisu najbolje poklopili jer je Dan antifašističke borbe 22. lipnja pao u petak, a tri dana poslije Dan državnosti u ponedjeljak te će svima koji nemaju dežurstava donijeti tek dobar produljeni četverodnevni vikend.

Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza, poklopio se s vikendom, no zato će se Velika Gospa 15. kolovoza slaviti u srijedu. Ako kome zatreba, za dva dana godišnjeg prije ili nakon Gospe može se dobiti pet ugodnih ljetnih dana odmora.

Kada se na jesen učenici vrate u školske klupe i krene nervoza, prvu priliku za predah donijet će 8. listopada Dan neovisnosti, ali tek kao produljeni vikend jer će se taj državni praznik slaviti u ponedjeljak.

Svi sveti će biti u četvrtak te se s jednim danom godišnjeg mogu produljiti u četverodnevni odmor od rada. Božićni će blagdani zato biti velikodušniji od ovogodišnjih s obzirom na to da će se Božić slaviti u srijedu.

Četiri dana godišnjeg u tom blagdanskom razdoblju, vežu li se s Novom godinu, osigurat će jedanaestodnevni odmor od posla i oproštaj od, nadajmo se, dobre 2018. godine. Kome ne ostanu četiri dana godišnjeg, i s jednim na Badnjak dobit će ležernih pet dana za blagdanska druženja i druge zimske razonode.

Tako nam je ove godine “pao grah”, pa tko može i želi, neka krene s kombinatorikom i, naravno, osigura si, dovoljno sredstava.

Komentari
Prethodni članakPERO ĆOSIĆ (HDZ):’Dusparu bi mogli tužiti zbog kleveta i uvreda’
Sljedeći članakZa rubriku vjerovali ili ne: Dobar marketinški potez ili stvarni izraz humanosti?!