Prilikom pojačanih policijskih nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 16. srpnja, u 20.50 sati, u Starom Petrovom Selu, pokušali su zaustaviti osobni automobil, ali je vozač ignorirao naredbu policije o zaustavljanju, te nastavio vožnju, no ubrzo je zaustavljen.

Utvrđeno je, da je automobilom upravljao 45-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,76 promila. Policijski službenici su 45-godišnjaka doveli u prostorije policije i zadržali na otriježnjenju, te su ga dana 17. srpnja, u 8.30 sati, priveli u Općinski sud u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški (prekršajni odjel).

U provedenom žurnom prekršajnom postupku, donesena je presuda, kojom je 45-godišnjak kažnjen novčanom kaznom od 23.000,00 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci nakon stjecanja prava na upravljanje.

Komentari