Iako KUD Godinjak ima dugu i bogatu prošlost obilježenu brojnim nastupima i osvojenim priznanjima danas u društvu djeluje samo dječja folklorna skupina koja je oformljena 2016.godine.

U svom radu oni njeguju i od zaborava čuvaju prvenstveno dječje igre kojima su se u svom djetinjstvu igrali naši stari, a osim toga izvode i dječje pjesme, plesove i brojalice našeg kraja i užeg zavičaja.

Sami izrađuju rekvizite za svoje koreografije i sviraju na improviziranim instrumentima napravljenih od svakodnevnih uporabnih predmeta koji su se koristili u prošlosti kao rifljača za pranje rublja, ćupovi i druge posude iz domaćinstva i sl.

Jednom godišnje organiziraju Smotru dječjeg folklora u Godinjaku, a nastupali su u mnogim mjestima naše županije, ali i šire. Djeca članovi nisu samo iz Godinjaka, nego je interes za članstvo pobuđen i kod djece iz Starog Petrovog Sela, Tisovca i Donjih Crnogovaca. Kroz protekle godine znatno su obogatili svoj fond narodnih nošnji i raspolažu s primjercima starim i više od sto godima tako da je i to još jedan način čuvanja tradicije i izvornosti.

Lagano se uređuje i oprema etno kutak u prostoru školskog stana i nadaju se da će uskoro biti otvoren za oči javnosti.

Komentari
Prethodni članakKrešimir Knežević ponovno izabran za predsjednika Oldtimer klub “Classic’99”, dodijeljene nagrade i priznanja
Sljedeći članakMirela Relković: Za djecu