U Starom Petrovom Selu kršten je mali Marko, šesto dijete u obitelji Antonije i Mate Marinovića. U vremena kada se po medijima piše o odlasku mladih iz Slavonije, vijest o šestom članu mlade obitelji i njegovom krštenju u staropetrovoselskoj crkvi daje nadu kako ima onih koji se odlučuju na više djece bez obzira na sve poteškoće u kojima danas živimo svi.

U jeku demografske krize koja je zahvatila Slavoniju, u kojoj su udarne vijesti one o sve manjem broju djece u osnovno-školskim i srednjoškolskim klupama, protekle nedjelje je u crkvi Svetog Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu, požeški biskup Antun Škvorčević krstio malog Marka. U propovijedi je istaknuo kako raduje što su se roditelji odlučili na još jedno dijete te je i njima i cijeloj župnoj zajednici, pri kraju misnog slavlja, čestitao na novom članu. 

Po završetku misnog slavlja biskup se u osobnom susretu s obitelji Marinović zanimao za njihovu obiteljsku situaciju, djecu potaknuo da budu marljiva i vrijedna u školskoj godini koja započinje te im uručio darove i novčani prilog.

Izvor: psb

Komentari