Kao što je poznato, godina 2023. u Požeškoj biskupiji proglašena je Godinom blažene Jule Ivanišević. Doprinos sadržajima koji će se upriličiti tijekom ove godine u čast blaženice, svakako je izložba koja je ovih dana postavljena u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu. Blažena Jula, jedna je od Drinskih mučenica, rođena je u Godinjaku, filijali staropetrovoselske župe.

U holu škole u Starom Petrovom Selu postavljena je izložba likovnih radova pod nazivom „Blažena Jula“. Naime, časne sestre iz Družbe Kćeri Božje ljubavi animirale su djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi u izradi likovnih radova koji su pristigli iz Hrvatske (Zagreb, Zaprešić, Koprivnica, Sveti Ilija, Kastav, Rijeka i Dubrovnik) i Bosne i Hercegovine (Tuzla i Novi Travnik).

Ovi radovi sada krase prostor škole i prilika su da djeca, čije su prabake i drugi pretci poznavali Julu, nauče više o blaženici i žrtvi koju je ona sa još četiri susestre dragovoljno prinijela Isusu i svoj redovnički zavjet krvlju potpisala.

Treba reći kako je u povodu Dana posvećenog života, č.s. Ozana Krajačić, vicepostulatorica kauze Drinskih mučenica održala predavanje u Požegi, središtu Požeške biskupije redovnicama i redovnicima ove biskupije, na temu “Redovničko služenje po primjeru bl Jule”.

Autor: Višnja Mikić

 

Komentari
Prethodni članakSvaka pomoć u pružanju informacije je dobrodošla
Sljedeći članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije..