Brojna mjesta u Hrvatskoj suočavaju se s izumiranjem. Mladi odlaze u potrazi za boljom budućnosti, a oni koji ostanu uglavnom su starije životne dobi. No, jedno mjesto u srcu Slavonije ima sasvim drugu priču. Iako nemaju ni igralište niti školu, imaju toliko prirodnih ljepota da ih se sve više odlučuje na gradnju kuće ili vikendice kako bi slobodne dane koristili upravo tamo gdje, kako kaže jedan od stanovnika, i svitanje i zalazak sunca imaju drugačiji, poseban sjaj.

Ako do sada već niste i sami zaključili, govorimo o Starcima, selu u općini Staro Petrovo Selo koje prema posljednjem popisu, broji tek četiri stanovnika, ali svakako je pozitivno vidjeti kako se upravo u tome mjestu grade lijepe kuće. 

Osim vinogradara i voćara, vlasnika vikendica i klijeti, u Starce dolaze brojni sudionici raznih manifestacija. Općina Staro Petrovo Selo asfaltirala je i cestu do Staraca pa je sve više planinara, biciklista i izletnika koji dolaze, ali i onih koji su željni lijepog pogleda, te mira i tišine. 

Starci su postali poznati i među rockerima. Godinama se organiziraju rock koncerti i dolaze poznati rock sastavi, ne samo iz Hrvatske već i regije. Na otvorenom prostoru u idiličnom prirodnom okruženju uživaju poklonici rock glazbe, piva i roštilja. 

Brdo na padinama Babje gore postalo je mjesto u kojem mnogi nalaze razlog za nastaniti se i uživati u svim prirodnim blagodatima koja ih okružuju, a ako ste se ikada odlučili na vožnju ili šetnju do Staraca, znate što vas tamo očekuje. 

Dok nas još nije zahvatila hladnija jesen, iskoristite priliku i posjetite Starce, vjerujemo kako se nećete razočarati. 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakGosti iz Oriovca osvojili bodove u Novoj Gradiški / foto
Sljedeći članakNacionalna strategija: Ovisnosti i dalje veliki problem u Brodsko-posavskoj županiji