Nakon razornog potresa koji je nedavno pogodio Sisačko-moslavačku županiju, mještani, volonteri, dobrovoljci, članovi CZ Općine Rešetari i članovi udruga uključili su se u prikupljanje pomoći stradalim područjima od 31. prosinca 2020. godine do 6. siječnja 2021. godine. Prikupilo se preko 4 tone humanitarne pomoći hrane i higijenskih potrepština procijenjene vrijednosti 50.000,00 kn.

Osim u skladištu Općine Rešetari u Rešetarima pomoć je prikupljana i na terenu u organizaciji svih sela Drežnika, Gunjavaca, Adžamovaca, Brđana, Zapolja i Bukovice. Volonteri udruga i članovi CZ općine Rešetari i ovog su puta dali nemjerljivi doprinos u prikupljanju hrane i drugih potrepština, kao i brojni građani koji su se spontano uključili i pružili podršku.

Prikupljena pomoć dostavljena je organiziranim prijevozom 8. siječnja 2021. godine u skladišta Grada Gline prema dogovoru s dogradonačelnicom Brankom Bakšić Mitić u naselje Gornje Selište, a robu je preuzeo Nikola Janus, koordinator podjele humanitarne pomoći, odakle će u daljnju distribuciju po terenu i za potrebe osoba pogođenim potresom.

Općina Rešetari se zahvaljuje svima koji su svojim donacijama, sudjelovanjem i velikim srcem omogućili prikupljanje pomoći za one kojima je ona potrebna i želi da se s istim entuzijazmom nastavi i dalje jer pomoć će biti potreba i u narednim mjesecima.

Komentari