Dobre vijesti stižu za žitelje novogradiške Ulice Ivana Domca. Potpisan je ugovor o rekonstrukciji ove ulice koja će u prvoj fazi ići u dužini od oko 700 metara. Ugovor su potpisali gradonačelnik Vinko Grgić i predstavnici izvođača radova, tvrtke „Niskogradnja Jurčak” d.o.o. iz Požege.

– Ovo je još jedan veliki dan za Novu Gradišku. Projekt je to koji planiramo dosta dugo jer smo morali najprije riješiti niz pravnih i tehničkih barijera. Smatramo da svaka ulica i svi naši građani moraju imati jednaku kvalitetu života u gradu. Najprije ćemo krenuti s prvom fazom u dužini od oko 700 metara, a nakon toga će uslijediti sljedeće faze. Drago nam je da ovih dana realiziramo niz projekata na dobrobit naših građana – kaže zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

– Nakon što smo potpisali ugovor o tehnološko poduzetničkoj infrastrukturi u novogradiškom Industrijskom parku vrijednosti preko šest milijuna kuna, danas potpisujemo još jedan ugovor ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Domčeva ulica konačno nakon 40,50 godina koliko postoji, ide u rekonstrukciju. Najprije krećemo s prvom fazom rekonstrukcije u dužini 700 metara. Idemo s rekonstrukcijom ceste i pješačke staze koje idu uz željeznički kolosijek.

U rješavanju ovog problema naš su veliki problem bile „Hrvatske željeznice”.

Budući je cesta u neposrednoj blizini HŽ infrastrukture dosada smo oduvijek dobivali negativan odgovor kada smo htjeli ići u rekonstrukciju i uvijek smo dobivali negativan odgovor. Ipak, našli smo rješenje i kupili kuću u Ulici baruna Trenka koja će biti srušena i na tom mjestu će doći cesta. Time smo riješili problem i s „Hrvatskim željeznicama”, ali i stanovnika Domčeve ulice.

Tu radovima nije kraj, nastojat ćemo ovu ulicu u etapama riješiti do kraja. Zašto ne idemo do kraja? Zato kako bismo mogli imati financijskog prostora za ostale investicije. Veseli me današnji potpis ugovora i nadam se da će radovi biti izvedeni u roku – istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić.

Rok za završetak radova je 150 dana od uvođenja izvođača u radove.

 

Komentari