Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je ukupno 23 kaznena djela od kojih su 22 kaznena djela iz općeg kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga.

U strukturi općeg kriminaliteta 19 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to devet kaznenih djela krađe (tri kaznena djela krađe i šest krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), pet kaznenih djela teške krađe i pet kaznenih djela oštećenja tuđe stvari.

 

Što se tiče stanja sigurnosti u oblasti cestovnog prometa, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osobe su teže ozlijeđene, dok su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozlijede.

 

Na području policijske uprave tijekom ovog produženog vikenda dogodila su se i tri požara prilikom kojih nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta je oko 20 tisuća kuna. U dva slučaja radilo se o požarima na građevinama (obiteljske kuće), dok je treći požar bio na osobnom automobilu.

 

Tijekom vikenda u četiri slučaja pronađena su neeksplodirana ubojita sredstva koje su na siguran način radi daljnjeg uništenja preuzeli djelatnici za protueksplozijsku zaštitu.

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je ukupno 13 prekršaja i to devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona.

Autor: PU BP

Komentari
Prethodni članakOd ponoći skuplji benzini i dizeli
Sljedeći članakNova Gradiška dobila Javnu vatrogasnu postrojbu