Temperaturnih skokova i dalje će biti, problemi su uzrokovani niskim tlakom zraka. Preko noći na kopnu su temperature porasle oko deset stupnjeva. Zbog južine pune se hitni prijami. 

Za vikend je u Zagrebu bilo 19 stupnjeva. A samo tri dana prije, prvi put ove sezone zabijelilo se Sljeme. Palo je četiri centimetra snijega. Nakon toga uslijedili su pljuskovi, a onda opet sunce. Dok jedni kažu kako im ne smeta česta promjena temperature, drugi muku muče.

“Najčešće se ljudi žale na subjektivne tegobe, opće slabosti, zaduhe, bolova u prsima, glavobolja, lošeg općeg stanja, slabijeg raspoloženja, povećanog umora”, govori za RTL Danas Vedran Čabrilo, specijalist hitne medicine u KBC-u Sestre milosrdnice.  

Problemi su uzrokovani niskim tlakom zraka. Iz državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju kronične bolesnike da izbjegavaju suvišne napore.  – “Ovakva toplina u studenom nije neobičajena pojava. Recimo, lani smo ovakve temperature mjerili smo sredinom 11. mjeseca. Međutim, ovakve nagle vremenske oscilacije u kombinaciji s izraženim padom tlaka u dva dana nisu česte. Nažalost, morat ćemo se na i takve estremne uvjete isto naviknuti”, – govori meteorologinja, Željka Pogačić. A temperaturnih skokova i dalje će biti, stabilizacije vremena nema na vidiku pa meteoropati – oprez!

Izvor/foto: dhmz

Komentari
Prethodni članakScene kao iz filma: ”Valjali smo se po blatu i travi. Pokušao je bježati.”
Sljedeći članakVozači oprez: Na križanju kod Haulikove dogodila se prometna nesreća