Zgrada stajališta u Zapolju koja je godinama stajala u derutnom stanju, te je predstavljala i opasnost za sve one koji prolaze do nove nadstrešnice napravljene uz prugu, konačno je uz zadovoljstvo mještana srušena.

Osim opasnosti od rušenja zgrada je blokirala i pogled vozačima na prugu i moguće nadolazeće vlakove, a bila je i zapuštena te svakako ružan prizor za sve koji ondje prolaze.

Podsjećamo i da se 2011. na tom prijelazu dogodila teška nesreća u kojoj su živote izgubile dvije osobe.

U cilju rekonstrukcije i modernizacije pruga na relaciji Okučani – Vinkovci planirani su brojni novi projekti, a dio njih odnosi se i na pružni prijelaz u Zapolju, što su priopćili iz i HŽ Infrastrukture:

– Uklanjanje ruševne zgrade stajališta u Zapolju (stražare i pomoćnog objekta) u Ulici Ivana Zapoljskog, pokrenuto je temeljem rješenja komunalnog redara od rujna prošle godine. Zgrada je zbog oštećenja i opasnosti od urušavanja izgubila svoja svojstva, nije prikladna za uporabu te se zbog toga nije ni koristila najmanje pet godina. Radovi uklanjanja započeli su 21.1.2023., a rok za izvršenje je 3. veljače.

Što se tiče stajališta u Zapolju, kroz redovno održavanje ugrađene su nove nadstrešnice, a u sklopu projekta izrade dokumentacije za rekonstrukciju i modernizaciju pruge Okučani – Vinkovci, koji je u tijeku, u sklopu stajališta će se izgraditi novi peroni duljine 200 m na mjestu postojećeg ŽCP-a uz desni i lijevi kolosijek s pothodnikom, nadstrešnicom i vanjskom rasvjetom. Postojeće uređene površine koje se nalaze uz lijevi i desni kolosijek će se demontirati. Željezničko-cestovni prijelaz ”Zapolje” koji se nalazi na križanju županijske ceste preko pruge u Ulici Ivana Zapoljskog, planira se denivelirati. Uz željezničko stajalište izgradit će se i 12 parkirališnih mjesta.

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: Počinje postupak katastarske izmjere za dio općine
Sljedeći članakDanas i sutra u kinu: Tar