Došao je dan kada slavimo Uskrsnuće našeg spasitelja Isusa Krista. Svim našim čitateljicama i čitateljima, slušateljicama i slušateljima Radija Nova Gradiška, te njihovim obiteljima želimo sve najbolje povodom Uskrsnih blagdana!

Uskrs je s teološkog gledišta najvažniji i najstariji kršćanski blagdan. Uskrsni ciklus započinje na Pepelnicu, a središte mu je Veliki tjedan kad se slave Veliki petak i subota. Uskrsna nedjelja vrhunac je ovog ciklusa.
Smrt Isusa Krista je tužan, ali prvi važan trenutak uskrsnih blagdana kod kršćana. Zbog toga vjernici moraju prije toga 40 dana postiti i za to se pripremati (Korizma). Post počinje na Pepelnicu, koja označava kraj karnevala.

“‘Nema većeg dokaza ljubavi od onoga koji je spreman dati vlastiti život za prijatelja. On je to učinio za nas, On nam je dao takvu ljubav, tebi i meni. Uskrsnuo je i prati nas kroz čitav život. Dozvolite mu da i vas prati. Voli vas. Uskrs je življenje Isusa”, riječi su novoizabranog pape Franje koji će danas predvoditi svečano euharistijsko slavlje točno u podne na Trgu svetoga Petra u Vatikanu. Ono će završiti blagoslovom Urbi et orbi – Gradu i svijetu, koje će Papa podijeliti sa središnje lože bazilike Sv. Petra.

Krist je uskrsnuo, Aleluja! Svim našim čitateljicama i čitateljima, slušateljicama i slušateljima Radija Nova Gradiška, te njihovim obiteljima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

Komentari
Prethodni članakŽene HDZ-a dijelile uskrsna jaja (photo)
Sljedeći članakMiroslav Ilić drugu godinu zaredom zabavljao Novogradiščane (photo)