Budući da svi učenici nemaju jednake uvjete za pristup digitalnim sadržajima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je skoro 1,4 milijuna kuna za nabavku tableta srednjoškolcima slabijeg imovinskog statusa. Učenici čije su obitelji korisnice zajamčene minimalne naknade dobit će novac za nabavku tableta.

– Cilj ove odluke jest osigurati da svi učenici u Hrvatskoj imaju jednake prilike i pristup digitalnim obrazovnim sadržajima te za razvoj digitalnih kompetencija koje su nužne u 21. stoljeću, istaknula je ministrica Blaženka Divjak.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja podijelilo je 1.363.500,00 kuna srednjim školama za nabavku tableta.

– Nakon nabave tableta za učenike osnovnih škola za koje su sredstva osigurana iz europskih fondova, osigurali smo i dodatna sredstva iz državnog proračuna za učenike srednjih škola koji dolaze iz obitelji nižega socijalno-ekonomskog statusa, kazala je Divjak.

Tablete će dobiti učenici čije su obitelji korisnici zajamčene minimalne naknade u školskoj godini 2019./2020.

– Istraživanje provedeno u sklopu evaluacije eksperimentalnog programa kurikularne reforme pokazuje kako 96% učenika kod kuće na raspolaganju ima stolno ili prijenosno računalo. Međutim, da bi učenici imali jednake mogućnosti, treba digitalnu opremu osigurati i učenicima koji zbog socijalno-ekonomskih razloga nemaju računalo, objašnjavaju sa Svetica.

Dvije novogradiške škole našle su se na popisu:

Koliko je novca dobila koja škola, provjerite u tablici uz odluku Ministarstva, koju možete pronaći OVDJE.

Izvor: Srednja.hr
Foto: Tablet S&T | foto: Denis Gaščić| Srednja.hr

 

 

 

Komentari
Prethodni članakSutra ćemo se prisjetiti poginulih branitelja u vojno redarstvenoj akciji „Širinci 92“
Sljedeći članakOpćina Nova Kapela daje tisuću kuna za svako novorođenče