Gradonačelnik Metkovića ima Renault Clio s probušenim gumama i plaću od 3.600 kuna. To je Vesni Pusić licemjerno…

Nedopustivo je, ipak, da ružni skandal pomete jednu dobru, hrvatsku priču koja je nepošteno bačena u sjenu kao nedovoljno intetesantna. Štoviše, gradonačelnik Metkovića Božo Petrov, psihijatar po zanimanju, itekako je intetesantan. Riječ je o 34-godišnjaku koji je nakon 16 godina uspio sa trona skinuti nedodirljivog Stipu Gabrića – Jamba, donosi dnevno.hr.

Štoviše, gradonačelnik Metkovića Božo Petrov, psihijatar po zanimanju, itekako je intetesantan. Riječ je o 34-godišnjaku koji je nakon 16 godina uspio sa trona skinuti nedodirljivog Stipu Gabrića – Jamba i financijski “osvježiti” Metković, između ostalog, rezanjem plaća sebi i zaposlenicima gradske uprave: Aleksandar Stanković kao da je naslutio da u mladom gradonačelniku Metkovića neće dobiti “skandalozan materijal” pa je kao osvježenje u emisiju doveo bivšu predstojnicu kabineta Sisačko-moslavačke županije Jaminu Jovev koja je raskrinkala bivšu šeficu Marinu Lovrić Merzel. Nedopustivo je, ipak, da ružni skandal pomete jednu dobru, hrvatsku priču koja je nepošteno bačena u sjenu kao nedovoljno intetesantna.

– Zatekao sam grad u strašnim dugovima i to kojekakvim dobavljačima i suvišnim uslugama koje smo odmah ukinuli. Trebalo je početi od sebe, pa ja sada primam plaću u iznosu od 3.600 kuna – kazao je Božo Petrov u čiju je skromnost voditelj posumnjao pa je poučen Merzelicom upitao:”Pretpostavljam da imate službeni auto. S čim ste se dovezli u Zagreb?” interesiralo je Stankovića koji je dobio neočekivan odgovor.

 

U emisiju dovezao ga prijatelj  

– Dovezao me prijatelj jer je službeni auto polupan još od predizborne kampanje, a moj privatni Renault Clio ima probušene gume – rekao je gradonačelnik i tako ostavio kratkih rukava i Acu i one željne negativnog publiciteta. Da Božo Petrov, unatoč prijateljskom i pristupačnom stavu, nije mlaka osoba koja nema autoritet, dokazao je odgovorom na pitanje “kako ste zaposlenicima objasnili rapidno snižavanje plaća”:

– Nisam ih pitao niti objašnjavao. Pa, tko bi se s tim složio? To je bila jedna od mjera štednje koja se morala uvesti i protiv koje se nisu bunili – rekao je Petrov i dodao kako ne misli da se takav pristup može izrealizirati na državnom nivou, ali da bi principijelnost mogla poslužiti kao primjer.

Nedodvoravanje širokim masama potvrdio je i izjavom kako je sa 14 godina silno želio biti franjevac, ali su “pubertet i hormoni” učinili svoje:

– Smatram da svoju ljubav i dobru namjeru mogu pokazati i kao suprug i otac. Jednostavno, mislim da ne bih bio dobar svećenik – saznali smo od mladog gradonačelnika koji dolazi iz tradicionalne, ugledne i obrazovane obitelji.

 

Da ne igra prljavo, dokazao je suzdržanim komentarima o bivšem gradonačelniku Jambu, njegovoj suštoj suprotnosti, koji je četiri mandata “vedrio i oblačio” Metkovićem:

– U njegovo vrijeme učinjene su i neke dobre stvari, sagrađen je Prirodoslovni muzej – kazao je Petrov svjestan da je muzej financiran od države, a ne iz gradskog proračuna. Voditelj, kojem ova “čistoća” sugovornika nikako nije jasna pokušao je na silu izvući njegovo mišljenje o vladajućoj stranci:

– Teško je komentirati jer o njima znam iz medija, kao i oni o meni. Ali, mislim da se trude – rekao je na radost voditelja koji je zaključio da ovim odgovorom gradonačelnik zarađuje bodove kod Vlade:

– Ma, ni govora. Metković otkako sam ja gradonačelnik nije od Vlade dobio ništa. O njima sudim kao o sebi. Trebaju proći barem dvije godine da bi se vidjeli rezultati – izjavio je Petrov i sasvim nesvjesno Hrvatima ponudio dobru, nedjeljnu priču koju su gledatelji ocijenili vrlo visokom ocjenom, za razliku od Vesne Pusić koja je u svom gostovanju izjavila kako su “gradonačelnici koji su sebi srezali plaće – licemjeri!”

Komentari
Prethodni članakRadionica za djecu “Sve je bijelo, sve je bijelo…”
Sljedeći članakU Policijskim postajama Vrpolje, N. Gradiška i Okučani krenuli s pilot projektom