U sazivu Općinskog vijeća Staro Petrovo Selo, u četverogodišnjem mandatu održano je jubilarnih 30 sjednica. Budući da je Općina jedno od najvećih gradilišta u zapadnom dijelu županije, na dnevnom redu u zadnjih godinu dana prevladavali su razni projekti izgradnje, obnove i rekonstrukcije subjekata bitnih za kvalitetniji život mještana.

Načelnik Općine Staro Petrovo Selo Željko Kočijašević ističe: “Time potvrđujemo da je Općinsko vijeće radilo bez ikakvih praznih hodova. Ostvarili smo niz projekata, obnovili Hrvatski pučki dom, obnovili zgradu Općine. Tu su i cestogradnja, vodoopskrba te Prostorni plan uređenja”.

 

Na idućoj, 31. sjednici, koja će biti održana sutra, 17. travnja, na dnevni red dolazi i prihvaćanje prvih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja područja općine, za što je već dana suglasnost svih resornih ministarstava. “Izmjenama i dopunama uvrštena je i buduća trasa ceste Brestovac-Godinjak. Tu ćemo graditi i određene zone na kojima ćemo otvarati proizvodne kapacitete”, najavljuje Kočijašević.

 

Prostornim planom, trasa Brestovac–Godinjak već je ucrtana, a provedena je i studija utjecaja na okoliš. Cesta je od osobite važnosti, prvenstveno, za Požežane jer će im omogućiti dolazak na autocestu za 14 minuta.

 

Navedena trasa bit će projektirana kao autocesta, a u prvoj fazi gradit će je kao brzu cestu, otkriva Kočijašević: “Požežani bi time sebi probili važan koridor za povezivanje s ostalim krajevima Hrvatske. Planirana je i izgradnja atraktivnog tunela kroz Požešku goru, u dužini od skoro 2 km, koji bi izišao kod nas u Tisovcu. Za mještane Grada Požega i požeške doline to je ogroman pomak jer znamo da su dosada morali putovati kroz naselja i strogo se pridržavati prilagođene brzine”.

 

Načelnik ističe i da će uz taj koridor biti prilike za zadržavanje tranzita pri ulazu u našu županiju, odnosno Općinu Staro Petrovo Selo: “Uz nove zone, uz cestu će sigurno biti prostora i za jedan dio turizma. Hrvatske vode svojim planovima uvrstili su i sustav za pročišćavanje vode u naselju Tisovac. Možda sve zasada izgleda apstraktno i utopijski, međutim, sve je realno”.

Autor: Zorislav Knežević/photo: arhiva

Komentari