U tijeku su početni radovi na sportsko-rekreakcijskom centru “Ivo Petranović” u sklopu gradskog bazena i šetnice od Psunjske ulice do Prkosa. Uz brojne sadržaje kao što su dječje igralište, košarkaški teren i ostale sportske terene, te popratne sadržaje u sklopu centra nalazit će se i skejt park. A u tijeku je i projektiranje novog bazena.

– Čuli ste da u ovom trenutku projektiramo i bazen. Preko fondova smo dobili sredstva i za šetnicu pored bazen. Ići ćemo sa određenim panoima koji će govoriti o povijesti grada. Uskoro ćemo ići i sa tenderom za rasvjetu. A ono što je najvažnije, ovih dana očekujemo ishođenje građevinske dozvole i vj. Kroz jedno mjesec, mjesec i pol dana počinjemo sa nastavkom šetnice kroz cijeli grad. Znači, od psunjskog mosta do Tanga. Tu priču smo počeli prije četiri, pet godina i ona se nastavlja i uspjevamo u tome.

Sredstva su osigurana od strane Hrvatskih voda u visini preko 3 milijuna kuna. Grad ne sudjeluje s ničim, ali s velikom željom i sastancima s predstavnicima Hrvatskih voda. Imat ćemo kompletnu šetnicu od Laminca do Tanga. Našim građanima će biti neizostavno mjesto za šetnju i druženje.

Za otprilike dva tjedna bit će gotov i skejt park, kao i košarkaški teren i mnogi drugi tereni koje ćemo sagraditi u skopu Športsko-rekreakcijskog centra “Ivo Petranović”.  Otvorenje planiramo za 13. svibnja – riječi su Vinka Grgića, gradonačelnika Nove Gradiške.

Uz grad Novu Gradišku u ovom projektu, također sudjeluje i Turistička zajednica garda Nova Gradiška projektom “Šetnica zanimljivosti”.

– U sklopu projekta “Šetnica novogradiških zanimljivosti” u skopu projekta gradskih bazena sad u obilasku gradilišta možemo reći da smo u završnim fazama. Idući tjedan će biti postavljene klupe i koševi za smeće. Dolaze na, tri svjetleće reklamne vitrine u kojima će biti postavljeni dvostrani plakati na kojima će biti prikazane zanimljive činjenice iz novogradiške povijesti i sadašnjosti, o novogradiškim znamenitostima i ličnostima. Nećemo puno otkrivati. Neka građani dođu posjetiti.

Projekt je kandidiran Hrvatskoj turističkoj zajednici kao i kao takav je prošao. Znači, financira ga Hrvatska turistička zajednica, a razliku sredstava grad Nova Gradiška.

Ono što mladi već godinama žele i traže u ovom gradu, zahvaljujući gradonačelniku, konačno se realizira i skejt park. Radovi teku dobro. Očekujemo da će do 13. svibnja, kao i sve, biti završeno. Naravno, za mlade je to jedan značajan dio.

Turistička zajednica će naručiti dvije pametne klupe. Već su naručene i one bi trebale biti uskoro postavljene. Njih preko Turističke zajednice financira grad. Jedna bi trebala biti postavljena ispred Gimnazije, a druga klupa će se postaviti ispred Elektro-tehničke i ekonomske škole i industrijsko-obrtničke škole. Pametne klupe za našu pametnu djecu. – ističe Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška.

Komentari
Prethodni članakPočeli radovi na novom nogostupu u Relkovićevoj ulici (FOTO). Uskoro dolaze na red i ostale ulice
Sljedeći članakKomunalni djelatnik pronašao avionsku raketu u smeću