Nastavljajući govoriti o sportskim dostignućima u 2011. godini srećemo se početkom ožujka sa zanimljivim susretom invalida.

Naime, Udruga gluhih i nagluhih sportaša iz Nove Gradiške organizirala je međunarodno natjecanje sportaša s invaliditetom u malom nogometu i pikadu. Na turniru su sudjelovali invalidi iz Modriče, Banja Luke, Bosanske Gradiške, Požege i Nove Gradiške sa 80 sudionika. U natjecanju malonogometaša pobijedila je momčad Nove Gradiške, dok je u pikadu pobijedila Banja Luka. U ukupnom plasmanu u obje sportske discipline pobijedila je Nova Gradiška. Trener Slavonke Miroslav Samardžija i pored pobjede na gostovanju u Osijeku nad Olimpijom podnio je neopozivu ostavku. Ostaje, međutim, u klubu i dalje na dužnosti tajnika Slavonke, koja je tada bila odlična druga na tablici među 12 klubova. U 15 utakmica ima 12 pobjeda, jednu neodlučnu igru i 2 poraza, te 361 postignut i 297 primljenih pogodaka, samo 3 boda zaostatka za vodećim.

 

Novogradiški rukometaši postigli su vrijednu pobjedu nad Požegom 33:23 u natjecanju Druge hrvatske rukometne lige,sjever, kao i 10:0 (bb) protiv Trnovca, koji je napustio natjecanje. Iako ne pratimo u ovom pregledu klubove izvan grada spomenimo da je cernička Mladost pobjedom nad Lipikom (4:1) druga,a nedugo i prva na prvenstveoj tablici među 18 klubova. Kuglačice novogradiškog Obrtnika u natjecanju Druge hrvatske lige, zona Istok, koncem ožujka sa nekoliko uzastopnih pobjeda čvrsto drže 2. mjesto među 8 klubova. Iz 13 utakmica postigle su 8 pobjeda, 2 puta su igrale neodlučno i 3 puta su izgubile i imaju 18 bodova, 2 manje od vodeće Koprivnice. Odbojkašice Nove Gradiške dobile su bez borbe utakmicu u Osijeku (3:0) , a odmah nakon toga pobijedile su Kostrenu u Novoj Gradiški (3:0) i učvrstile peto mjesto u Prvoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi.

 

Nogometaši novogradiške Sloge posrću u natjecanju pa su početkom travnja nakon 23 utakmice na predzadnjem 17. mjestu sa 4 pobjede, 5 neodlučnih igara i 14 poraza, uz negativnu gol-razliku (25:49) i sa 17 bodova, jedan više od zadnjeg Dilja. Tih dana iznenada je umro poznati novogradiški sportski djelatnik i hrvatski branitelj Miroslav Vrebac (51) . Malonogometaši NG Unitasa u natjecanju Druge hrvatske malonogometne lige, Istok, dobro se držali nekoliko završnih kola na 3. mjestu među 10 klubova, a koncem travnja završavaju natjecanje osvajanjem trećeg mjesta. Iz 18 utakmica postigli su 10 pobjeda, 2 neodlučne igre i 6 poraza. Dali su ravno 100 golova, a primili 82 i skupili 32 boda, što je jako lijep uspjeh. Polovicom travnja rukometaši Nove Gradiške pobijeđuju Vidovec Bios, pa su se vinuli za 2 mjesta gore i sada su sedmi. Gradonačelnik Nove Gradiške Josip Vuković primio je nove šampione Nove Gradiške i čestitao državnim prvacima Filipu Poturoviću i Matku Kušeniću. Poturović je drugu godinu za redom postao kadetski prvak Hrvatske u boksu, lani među mlađim kadetima, a ove godine u kadetima. Kušenić je međutim, državni prvak, ali ne u sportu, nego među – matematičarima. Oba su nagrađena novčanim nagradama. Slijedi nastava…

Autor: Ivo Petranović/photo: novagradiska.com

Komentari
Prethodni članakKatolici obilježavaju blagdan sv. Stjepana
Sljedeći članakStanje sigurnosti na području županije za vikend