Na u četvrtak održanoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša i sportskih udruga za proteklu, 2017. godinu Veliku plaketu novogradiškog Saveza sportova dobila je naša sugrađanka Nada Ugrešić.

Nada je članica je Kuglačkog kluba „Obrtnik“.

Sportom se počela baviti u osnovnoj školi u Rukometnom klubu „Slavonka“. Iz rukometa odlazi u novogradišku sportsku rekreaciju kao članica vrlo uspješne ekipe.

Osnivanjem Kuglačkog kluba „Obrtnik“ postaje njegova stalna članica kao i članica Izvršnog odbora, a prethodnih osam godina obavljala je dužnost tajnice kluba i to vrlo uspješno.

Bila je i dugogodišnja članica Izvršnog odbora Saveza sportova Nova Gradiška.

Iza naše Nade brojne su nagrade i priznanja, teško ih je, zaista, pobrojiti. Spomenimo samo neke, na Državnom prvenstvu RH za veteranke, 2008. hodine osvojila je prvo mjesto i zasluženo se okitila zlatnom medaljom. Iste godine dobiva nagradu za podvig godine, a dobitnica je i zlatne medalje Saveza sportova.

2010. godine, kao zaslužna sportska djelatnica dobiva plaketu Brodsko posavske županije za izuzetan doprinos razvoju sporta, a iste godine na pojedinačnom prvenstvu Regije za seniorke, osvaja treće mjesto i brončanu medalju.

Od aktivnog kuglanja oprostila se u prosincu 2016. godine, iako i poslije toga, s istom voljom i žarom, dolazi na treninge na kojima daje sve od sebe. Osim toga, pomaže i u treniranju mlade ekipe kluba.

Nada je primjer da se u životu radom i odricanjem sve može postići.

Komentari
Prethodni članakKako odmoriti zemljište i povećati plodnost?
Sljedeći članakOčuvanjem tradicije do unaprjeđenja života – pokladno jahanje u Dragaliću