Od pjenušca do crnog vina, od ćupteta do čvaraka, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u Dioklecijanovom gradu na 10. festivalu vina i delicija Vinski podrum predstavila vrhunske okuse

Lepršavi pjenušac, pitak Rose, sjajne graševine i kompleksan Cabernet sauvignon uz cerničke ćuptete i čvarke, oduševili su brojne turiste i Splićane koji su prošli vikend posjetili 10. festival vina i delicija Vinski podrum u organizaciji Slobodne Dalmacije.

Pjenušac vinarije Galić iz Brodskog Stupnika, Rose i Graševina OPG-a Grozdanović iz oriovačkog vinogorja, Graševina Graničarka iz novogradiškog kraja, koju su zajednički napravila tri prijatelja Siniša Hoborka, Ozren Kraljić i Marko Kovre te Cabernet sauvignon OPG-a Vučković, također iz Oriovca te autentični finger food Brodsko-posavske županije predstavili su se u organizaciji županijske turističke zajednice koja je na svom izložbenom prostoru dijelila i novi atraktivni destinacijski vodič, upravo izašao iz tiska.

„Bila su to dva dana sjajnih druženja u Splitu. Među snažnim i kompleksnim dalmatinskim vinima istaknuli smo se svježinom, ugodnim kiselinama, nižim alkoholima, pitkošću naših vina, a vinoljupce je zanimala i adresa na kojima se mogu nabaviti vina pa je to bila prigoda i za promociju Slavonskog dućana u Novoj Gradiški. Nismo propustili prigodu promovirati turističku ponudu naše destinacije koja privlači sve više Dalmatinaca“, istaknula je Ružica Vidaković, direktorica TZ Brodsko-posavske županije.

 

Komentari
Prethodni članakLimači NK Sloga Nova Gradiška osvojili naslov u 2. ŽNL zapad
Sljedeći članak“Što mi znači domovina”: Mladi iz Rešetara u posjeti Trstu i hrvatskoj nacionalnoj manjini