Svima dobro znana Miss Universe Hrvatske, Mia Pojatina, nedavno se uputila na Tajland kako bi našu lijepu malu zemlju  Hrvatsku predstavljala na svijetskom izboru za Miss Universe. 

Ova po mnogočemu osebujna ljepotica mjesecima se zajedno sa suradnicima trudila i radila kako bi na najbolji mogući način prezentirala zemlju iz koje dolazi. 

No, kako to obično i biva došlo je do brojnih dezinformacija i izrugivanja od strane (što je najžalosnije) Hrvatskih novinara, odnosno medijskih kuća. 

Novogradiščanka koja je na sebe privukla apsolutno sve poglede, zasjala na bini, oduševila i na tren zaustavila vrijeme  premijerno je predstavila svoj Nacionalni kostim na Trećem sajmu vjenčanja. Zvijezda večeri Mia očarala je prisutne kostimom u više slojeva koji simbolično predstavlja njenu rodnu Slavoniju, a na koji način je Mia predstavila kostim u svojoj Novoj Gradiški svjedoči video u nastavku:

 

10. ovoga mjeseca, isti kostim Mia je predstavila Svijetu:

Lijepa, moćna, oku upadljiva, Mia Pojatina prezentiranjem kostima nadmašila je samu sebe. Samopouzdanje i veličina ove mlade djevojke prštala je pozornicom, no ne misle svi tako. 

Članak u jednim novinama koji je privukao brojne poglede, ali i doživio brojne osude, prenosimo u cijelosti: 

Prije svega, izbor za Miss Universe svijeta održat će se za 5 dana, 17.prosinca, dok u gore navedenom članku možemo pročitati kako Mia nije uspjela ući u top 30 najljepših. Iz provjerenih izvora nam je također potvrđeno kako se naša Mia po nečijem ”kupa i prešetava” po Tajlandu, dok u biti na najbolji mogući način, jer osim što je lijepa Mia je i pametna, predstavlja svoju zemlju i rodni grad.

Miss Hrvatske Ivana Mudnić Dujmina, boravila je u Kini na službenom izboru za Miss svijeta, gdje je njezin kostim izazvao mnogo prašine i lavinu negativnih komentara. Ivana se na svjetskom izboru u Kini nije plasirala među prvih 30, a pobijedila je Meksikanka Vanessa Ponce de Leon, gdje je u toj priči, Mia Pojatina, pitamo se?! Kao što smo već spomenuli, izbor za Miss Universe Svijeta održava se 17. prosinca, na Tajlandu, koji je, u odnosu na Kinu podosta udaljen.

Foto: Nacionalni kostim Ivane Mudnić Dujmina

Miss World ili Miss svijeta najstariji je međunarodni izbor ljepote održava od 1951. Miss World je pokrenuo Eric Morley u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pobjednica natjecanja provodi godinu dana predstavljajući Organizaciju Miss svijeta (Miss World Organization) i dobrotvorne akcije vezane uz nju, dok je Miss Universe Svijeta ”drugi par čarapa”, također natjecanje u ljepoti, ali drugačije prirode.

Ivana Mudnić Dujmina kostim je povezala s uspjehom naših nogometaša kojima smo svi tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva pružali podršku i dok su gubili i dok su pobjeđivali, dok su bili bolji ili lošiji, zašto? Jer su naši, jer smo u tom trenutku disali kao jedno. Zašto situacija nije ista i kada su u pitanju ljepotice koje također na najbolji mogući način predstavljaju našu malu, ali po mnogočemu veliku zemlju?

Nacionalni kostim Mie Pojatine ”Zlatna dolina” dizajnirala je Ljiljana Šoch, a on je dio programa parade nacionalnih kostima. Kostim je inspiriran bogatim dijelom Hrvatske – Slavonijom, te tradicionalnom Slavonkom čednom i skromnom ženom, koja se razvija u modernu, jaku, poduzetnu ženu, a u njegovoj izradi radio je tim od pet žena, puna tri mjeseca.

Gornji dio kostima sadrži elemente tradicionalne slavonske nošnje, šlingano ručno rađeno tkano platno i ručno rađena čipka. Na pojasu i korzetu ručno je zlatnim koncem rađen hrvatski pleter, dio hrvatske baštine. Ogrlica i dio kostima prekriven je s 2000 ručno ušivenih dukata. Dukati su svjedočili o bogatstvu obitelji, a kao što smo naveli, Mia je upotpunila cijelu priču svojim samopouzdanjem pri prezentaciji. Ne zvuči li to odlično?

Umjesto podrške, dobre vibracije, pozitive i vjetra u leđa našu Miu u ovom slučaju ne mislimo Novogradiščanku, nego Hrvaticu, dočekali su loši i negativni komentari ničim izazvani ili možda izazvani ljubomorom, a smatramo kako je Mia svojim samopouzdanjem i ljepotom svakako zaslužila samo riječi hvale. U nastavku vam donosimo fotogaleriju s predstavljanja kostima Svijetu, pa prosudite sami. 

no images were found

Foto: Miss Univers Croatia 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakBOKS: Filip Poturović ponovno osvojio zlatnu medalju na državnom prvenstvu
Sljedeći članakZadruga “Šegrt”: Srednjoškolci Industrijsko-obrtničke škole izložili proizvode svojih vrijednih ruku