U prepunoj Koncertno kazališnoj dvorani „Ivana Brlić Mažuranić“, u Slavonskom Brodu, protekle nedjelje je premijerno prikazan autobiografski dokumentarac pod nazivom Smije li ratnik plakati i to pred mnoštvom koje nije moglo zadržati suze.

Glavni akter dokumentarca je policijski službenik Policijske uprave brodsko-posavske Krešimir Šimić, koji je 1992. godine, s tri i pol godine, ostao bez oca u Domovinskom ratu. Visoko motiviran, u znak sjećanja na svog pokojnog oca, te u čast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, Krešimir se odlučio na nesvakidašnji pothvat, trčati dionicu od Zagreba do Vukovara, u dužini od 350 kilometara. Cilj je Ovčara gdje se poklonio žrtvama Domovinskog rata.

Promocijom ovog dokumentarca, odličan policajac, te isto tako izvrstan sportaš, Krešimir Šimić-Šima, poslao je svima snažnu poruku. Između ostaloga, vrlo često sudjeluje u sportskim natjecanjima, i onima koji iziskuju velike napore, nižući odlične rezultate, te tako promiče zdrav način života. Uzor je ne samo radnim kolegama, već i mlađim naraštajima.

Autor: Kata Nujić, glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske

Komentari
Prethodni članakU selu sam ostao sam, tu više nema nikoga iz moje generacije – možete li pogledati Slavoniji u oči?
Sljedeći članakOkušajte se u literatnom natječaju „ČOVJEČE, PAZI DA NE IDEŠ MALEN ISPOD ZVIJEZDA!“