Slijedom izvrsnih rezultata provedbe Sheme školskog voća i povrća u ovoj školskoj godini, Hrvatska će i sljedeću školsku godinu (2016./2017.) provoditi ovu Shemu, kao mjeru koja promovira zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi. U Shemu će biti uključeni svi učenici osnovnih i srednjih škola, 1 346 škola – ukupno 497 387 učenika, kojima će se voće i povrće ponuditi kao obrok kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.

Dobavljači koji ispunjavaju uvjete iz javnog poziva i škole koje mogu sudjelovati u Shemi školskog voća i povrća moraju sklopiti Ugovor o pristupanju Shemi školskog voća i povrća. Sklopljene Ugovore dobavljači moraju dostaviti Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju do 20. srpnja 2016godine. Procijenjeni iznos potpore po učeniku iznosi bez pdv-a 4,34 eura odnosno 33,14 kn  dok je iznos sa pdv-om 5,43 eura odnosno 41,42 kn obračunato prema tečaju Europske centralne banke na dan 31. prosinca 2015. godine. Procijenjeni iznos potpore po učeniku izračunat je na osnovi broja učenika upisanih u osnovnim i srednjim škola 2015./2016. koji mogu sudjelovati u provedbi Sheme.
Više o mjeri možete pogledati ovdje.

Komentari
Prethodni članakOdržane završne konferencije projekata „Program aktivnog razvoja cjeloživotne zapošljivosti” i „Zajedno danas za sutrašnje zapošljavanje”
Sljedeći članakFran Rakonić najbolji u Slavonskom Brodu