U sklopu ovogodišnjeg sajma Gast koji održavao od 2. do 5. ožujka u Splitu,  a čiji sastavni dio je i specijalizirani sajam Furnitura, predstavili su se i neki od proizvođača namještaja iz Brodsko- posavske županije. 

Brodsko-posavska županija partner je ovogodišnjeg 21. Međunarodnog sajma GAST 2016.  Na sajmu svoje proizvode rastućem turističkom hrvatskom tržištu predstavlja desetak tvrtki iz Brodsko-posavske županije, uglavnom iz sektora namještaja, ali ima i izlagača iz sektora hrane i pića, OPG Sokić, Turistički klaster “Slavonska košarica” i OPG “Šokac” iz Okučana.

Suradnja dviju županija i zajednički nastup na vodećem gastronomskom i turističkom događaju u Hrvatskoj i regiji koji okuplja sve najbolje od gastronomije, turizma, vinarstva te tvrtke iz oblasti ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma, i to uoči turističke sezone, predstavlja povezivanje tzv. ‘zelene’ i ‘plave’ Hrvatske.

Brojni izlagači su s veseljem pozdravili potpisivanje Pisma namjere o zajedničkoj suradnji na povezivanju i promociji gospodarstva putem sajma Gast, a koje su supotpisali župan Splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja, Brodsko-posavski župan Danijel Marušić i direktorica sajmaSanja Vuković Veić, te njime i službeno potvrdili već započetu uspješnu suradnju.

Prema riječima Brodsko-posavskog župana Danijela Marušića i Splitsko- dalmatinskog Zlatka Ževrnje, ovo je nastavak priče započete prethodnih godina na Sajmu namještaja u Slavonkom Brodu. Cilj je povezati zelenu i plavu Hrvatsku, odnosno povezati drvoprerađivačku industriju s hotelijerskim i turističkim sektorom, te produbiti već postojeću suradnju gastronomske i turističke ponude.

no images were found

Komentari
Prethodni članakU našoj Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi izrađuju solarni automobil / Foto
Sljedeći članakNogometni navijači “Barbari” kupili semafor