Tradicija, baština, autohotonost, izvornost…sve na jednom mjestu, u središnjoj gradskoj ulici u Novoj Gradiški.

Zajednica proizvođača novogradiškog kraja koju čine Grad Nova Gradiška i Općine Nova Kapela, Davor, Staro Petrovo Selo, Rešetari, Cernik i Okučani odlučila se na vrijedan korak, pokretanje “Slavonskog dućana”, jedinstvenog prodajnog prostora u kojemu na jednom mjestu možete naći sve ono što Slavonija može ponuditi.

-Nakon mnogo godina razmišljanja i muka, mogu to slobodno reći, namjera da se otvori ovakav Slavonski dućan u Novoj Gradiški se konačno ostvarila. Mukotrpno se radilo posljednjih nekoliko mjeseci. Sada sam sretan, “Slavonski dućan” je zaživio, ljudi dolaze, kupuju. Bez pomoći Grada Nova Gradiška i Općina Cernik, Okučani, Rešetari, Staro Petrovo Selo, Davor i Nova Kapela to se ne bi ostvarilo. Bili su osnivači i svojim udjelom su pomogli da se osnuje Zadruga i otvori “Slavonski dućan”. Okupili smo proizvođače, prvenstveno s našeg novogradiškog kraja vlasnike OPG-a, obrta i radinosti. Imamo i proizvode s područja Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke i Osječko baranjske županije. To su proizvodi koji se ne proizvode u novogradiškom kraju. Ovo je samo dio proizvođača novogradiškog kraja. Namjera nam je da putem medija promoviramo našu zadrugu i dućan pa očekujem da će oni sami doći i učlaniti se u zadrugu. Vrlo rado ćemo njihove proizvode prodavati.

Naša zamisao je da ova prodavaonica bude i pokretna prodavaonica. Obilazit ćemo manifestacije koje se događaju u novogradiškom kraju, a također imamo namjeru da odemo i na more, Zagreb i u druga mjesta.

Želja mi je da ovaj Slavonski dućan opstane i napreduje uz pomoć građana Nove Gradiške i okolice. Ja ću se potruditi da to tako i bude – kaže Milan Rosić, voditelj zadruge.

Što sve “Slavonski dućan” ima, provjerite sami u Ulici slavonskih graničara, a dio proizvoda možete pogledati i u našoj foto galeriji.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakOriovac: Održane 18. oriovačke žetvene svečanosti / foto
Sljedeći članakHPD „Tomislav“: Održana još jedna „Vrtna zabava“ / foto