Spoj slavonskih običaja i tradicije, likovne umjetnosti i arhitekture, bogate gastro i eno ponude u novouređenom Slavonskom dućanu u Novoj Gradiški.

Otvorenje ovog jedinstvenog dućana bit će upriličeno u petak od 19 sati, a imat ćete priliku vidjeti kako se na policama nalazi raskošan asortiman prehrambenih proizvoda, ručno rađeni suveniri tradicionalnih etno odjevnih i uporabnih predmeta ukrašenih zlatovezom koji dolaze izravno od vrijednih ruku vlasnika domaćih OPG-ova s područja grada Nova Gradiška i šest okolnih općina.

Grad Nova Gradiška opremanjem ovog prostora nudi mogućnost kvalitetnije promocije i lakšeg plasmana proizvoda vlasnicima lokalnih OPG-ova te bogatu ponudu svim ljubiteljima tradicionalnih slavonskih proizvoda.

– “Kupci su nas prepoznali i rado navraćaju. Strani turisti najviše traže suvenire iz ovog kraja i tradicionalne odjevne predmete, etno kreacije ukrašene zlatovezom, dok naši ljudi koji rade u inozemstvu i domaći turisti u prvom redu kupuju slavonske delicije. Uz sve ovo što radimo, nastojimo širiti tržište što više. Prošle godine smo bili na dva sajma, u Kanfanaru u Istri, susjednoj Bosni i Hercegovini. “Slavonski dućan” seli u prostoru bivše prodavaonice „Varteks”, gdje je i kušaonica proizvoda u kojoj će se, prije kupnje, moći degustirati prehrambeni proizvodi s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koji surađuju s nama” – dodaje Milan Rosić, voditelj Slavonskog dućana i upravitelj Zajednice proizvođača novogradiškoga kraja.

Komentari