Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom u srijedu je pogodilo Novu Gradišku i okolne općine.

Kako nam kažu, djelatnici HEP-a aktivirali su sve raspoložive resurse kako bi sanirali nastale štete a bez struje će biti sela još koji dan jer je veliko područje pogođeno nevremenom, važni dalekovodi su pali i u srijedu je 4900 kućanstava na nivou županije bilo bez struje, taj se broj smanjuje, kažu iz centra 112 i mole za strpljenje jer je izvanredna situacija koja zahtjeva puno radne snage na više raspoređenih dijelova.

Brojevi na koje se možete obratiti su 112, 035/215-191 ili 0800 300 410.

U okolnim općinama nema struje te ne rade telefonske linije, puno je stupova i kablova presječeno, dalekovodi i odašiljači su oštećeni, ali napominju iz HEP-a radi se na otklanjanju kvarova koje će zasigurno potrajati.

Zbog problema sa nestankom električne energije može doći do problema s isporukom pitke vode na pojedinim dijelovima vodoopskrbnog sustava. Za sada se to odnosi na Drežnik, Gunjavce, Giletince.

Novi nalet vjetra i kiše ponovno je donio probleme za općinu Oriovac.

-“Poštovani mještani obavještavamo vas da je reciklažno dvorište otvoreno i da možete otići po najlon ako vam je potreban. U hladnjači koja je postavljena jučer u Lužanima, još uvijek ima mjesta za pohranu Vaših namirnica.”

Foto: FB
Komentari
Prethodni članakRibiči pozivaju: Sutra akcija čišćenja jezera Orašje
Sljedeći članakU Domu kulture pogledajte izložbu slikarice Mirjane Vajdić