Njegujući kampanju za promicanje čitanja na glas djeci od rođenja ”Čitaj mi”, na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška za mlade Novogradiščane djelatnici knjižnice organizirali su literarno – likovnu radionicu, ovoga puta vrlo zanimljivog naziva: SPRETNE RUKE : GRIC-GRIC U KNJIZI. 

Osma je ovo radionica koja je posebna po mnogočemu, jer su uključeni bili i oni najmlađi, koji još uvijek ne znaju izustiti ni riječi, ali dobra volja njihovih roditelja dovela ih je na najpopularnije mjesto za mališane ovoga ljeta. 

Koliko čitanje donosi radosti, zabave i znanja mlade polaznike učila je voditeljica radionice Lidija Prša, učiteljica razredne nastave i kreativna suradnica, te Biljana Dakić i članovi knjižničnoga tima GKNG.

Voditeljica radionice, Lidija Prša, navela je s kojim ciljem je odlučila pripremiti radionicu poput ove i što će dobroga donijeti znatiželjnim mališanima. 

-”Cilj je da se zabavimo i podružimo, naučimo nešto novo, a ovo je jedan od načina kako pridobiti njihovu pažnju i pobuditi ljubav prema čitanju, a uz to rasplamsati njihovu kreativnost”. 

Jučerašnja radionica temeljila se na čitanju, no djeca su tehnikom origami izrađivala i simpatične GRIC-GRIC straničnike za još zabavnije druženje s knjigom. Mnoštvo je tu bilo oblika, boja, rezanja i lijepljenja, a na kraju, sva su djeca ponijela ”Gricka” kući, kako bi ga zataknuli na stranicu omiljene knjige s kojom su pauzirali ne bi li posjetili “Ljeto u knjižnici”. 

Na jučerašnjoj radionici iznenađenjima nije bilo kraja. Osim literarno – likovne radionice, predstavljen je i čitateljski klub Dječjeg odjela Gradske knjižnice Nova Gradiška, koji uskoro počinje s aktivnim radom, potvrdila je ponosno ravnateljica GKNG, Biljana Dakić.

Kako šećer dolazi na kraju, tako je i ova radionica zaključena poklonima. Osim osvježavajućih pića, grickalica i čarobnih bombona, posebno su se osladili oni koji su u knjižnicu stigli u dječjim kolicima. U sklopu akcije, GKNG dodijelila je besplatno članstvo bebama. 

Radionice se nastavljaju i u mjesecu rujnu, čini se da će se ovo ljeto najljepše ljetovati baš u GKNG. 

no images were found