Učenička zadruga OŠ Ante Starčevića djeluje od 2019. godine pod imenom UZ Starčević. Rezultate svog vrijednog rada pokazali su i na ovogodišnjim Poljoprivredno-poduzetničkim idejama u Novoj Gradiški. Njihova glavna aktivnost je uzgoj aronije od koje su i ove godine napravili ukusan hladno prešani sirup.

Tatjana Kovačević, voditeljica Učeničke zadruge Starčević naglasila je kako je interes učenika za djelovanjem u Zadruzi sve veći. “Svake godine se mijenja broj učenika, ali svake godine sve ih je više. Sada imamo tridesetak učenika koji aktivno djeluju. Vidimo da su zadovoljni aktivnostima koje provodimo i nadamo se da će taj broj i dalje rasti.”

” Učenici tijekom cijele godine brinu o nasadima, od pripreme, gnojidbe, okopavanja. Sudjelovali su i u branju u kolovozu, nakon toga smo napravili sok i sada svoj proizvod predstavljaju i prodaju.” – kaže. U njihovoj školskoj Zadruzi posebno se razvijaju i njeguju radne navike, radne vrijednosti i stvaralaštvo, stječu znanja i svijest o načinima i potrebi očuvanja prirode kao i njegovanja baštine stvaralaštva.

“Iako je u početku bilo malo teže zainteresirati učenike, kada su vidjeli što sve radimo i da imaju priliku sudjelovati na raznim događanjima te predstavljati svoju školu na ovakav način uvidjeli su vrijednost ove aktivnosti. Dobro je da učenici na ovakav način uče razne vještine koje će im kasnije u životu trebati.”- dodaje Tatjana Kovačević.

Komentari
Prethodni članakVozio bez vozačke dozvole, prouzrokovao nesreću i napustio mjesto događaja
Sljedeći članakHVIDR-a Brodsko-posavske županije osvojila srebro na 27. SŠNIDOR-u