Još jedna školska godina je završila. Učenici su na, više nego zasluženom, godišnjem odmoru, zbrajaju se dojmovi i ocjene s prijašnje godine. Ljeto nam je pred vratima i za očekivati je da će ga većina učenika provesti na najbolji mogući način.

Upisuje se i još jedna generacija novih srednjoškolaca. U Novoj Gradiški, željeno zanimanje mogu izabrati u novogradiškoj Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi, Industrijsko obrtničkoj školi i Gimnaziji.

Mnogi od njih s prvim danima jeseni krenut će u novogradišku Elektrotehničku i ekonomsku školu za koju je, već tradicionalno, interes uvijek velik. Brojni su smjerovi koje nude, ali i mogućnosti daljnjeg školovanja i pronalaska posla. A što kažu učenici, kako je biti dio ove škole:

Ivan Došlić učenik je trećeg G razreda, smjer tehničar za računalstvo:

– S tehnologijom se bavim više od šest godina, stoga mi nije bilo teško odabrati smjer. U školi mi je više nego dobro. Znanja koja stječemo su vrhunska. Profesori su nam uvijek potpora, bilo kakav problem iskrsne ili želim dobiti nekakvu novu informaciju iz elektrotehnike ili programiranja, računalstva, tu su naši profesori koji će izdvojiti svoje vrijeme i koji su nam uvijek pomoć. Ne mogu reći da je prejednostavno, trud se mora uložiti, ali uz konstantan rad i potporu, rezultati su vidljivi. Sada mi slijede pripreme za maturu, a nakon toga vjerujem da ću upisati i željeni Fakultet elektrotehnike i računalstva – kaže Ivan.

Lea Stipančević učenica je drugog f razreda Elektrotehničke i ekonomske škole smjer tehničar za mehatroniku:

– Slučajno sam odabrala ovo zanimanje, ali nisam požalila. Jedina sam djevojka u razredu, ali mi je super. Teško je, mora se potruditi i naučiti, ali su vježbe izuzetno zanimljive. Profesori su nam jako dobri, uvijek nam pomažu i „uskaču” ako treba. Uz to, u školi stalno organiziraju nekakva događanja tako da mi je zaista lijepo u našoj školi. Što se tiče izbora željenog studija, nekako se vidim u strojarstvu – kaže Lea.

Sličnog su mišljenja i učenici Lucija Babić i Mateo Gelemanović, smjer komercijalist:

– Odabrali smo ovaj smjer jer nas zanima prije svega, poduzetništvo, marketing, poslovanje na tržištu, otvaranje vlastitog obrta ili tvrtke. Znanja koja smo dosada dobili su, itekako korisna i vrijedna i vjerujemo da će nam u svakom slučaju pomoći pri zapošljavanju, pokretanju vlastitog posla ili nastavku studija – ističu.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakJoš jedno nezaboravno ljetovanje djece iz Rešetara u Kanfanaru
Sljedeći članakSpektakl na Strmcu: koncert Zabranjenog pušenja za vrhunac 23. Moto susreta