Ljudska glupost, želja za napokostiti ili pak nečija ludost, glavni su krivci za grafite i natpise neprimjerena sadržaja koji su tijekom vikenda „osvanuli“ na novoobnovljenoj sportskoj dvorani Osnovne škole „Mato Lovrak“ u Novoj Gradiški.

Podsjetimo, ugovor o energetskoj obnovi ove škole potpisan je 19. lipnja 2018. godine, vrijednost je investicije bila 3.400.000,00 kn, a energetskom obnovom, škola je dobila novu vanjsku ovojnicu, fasadu, stolariju i termoventil, a s tim će se postići ušteda do 60%.

U ime Brodsko-posavske županije ugovore o početku radova energetske obnove potpisao je tada župan Danijel Marušić koji je s velikim zadovoljstvom pozdravio još jedan projekt koji će se provoditi na području Brodsko posavske županije, odnosno Nove Gradiške.

– Drago mi je što energetski obnavljamo i ovu osnovnu školu, jer joj je obnova doista i potrebna. Između ostalog, drago mi je što su izvođači radova naša domaća poduzeća -rekao je prigodom potpisivanja župan Marušić.

Potpisivanju ugovora nazočila je i ravnateljica istoimene škole, Vesna Lončar Cindrić koja je istaknula važnost energetske obnove za novogradišku školu.

– Energetska obnova za našu školu iznimno je važna s obzirom na količinu sredstava koju trošimo za energente, bilo da se radi o zimi ili o ljetu. Najveći gubitak energije vidljiv je zbog prozora na učionicama, jer su gornji prozori nekvalitetni – ne mogu se otvoriti. U učionicama nižih razreda dolazi do curenja, otpadanja žbuke, a osjeti se i velika vlaga. U dvorani je po zimi jako hladno, jer prozori ne mogu biti zatvoreni, a po ljeti se ne može prozračiti. To su najveći problemi s kojima se susrećemo, ali evo naša škola će biti energetski obnovljena i zbog toga smo jako sretni i zahvalni – rekla je tog, 19. lipnja ravnateljica škole Vesna Lončar Cindrić.

Radovi su obavljeni, škola zasjala novim sjajem, sportska dvorana otvorila vrata svojim učenicima i korisnicima početkom ovog školskog polugodišta i onda se dogodi ovo.

Zašto, kome u inat, ima li uopće razloga i rezona za ovo napraviti, teško je pojasniti.

Teško je pojasniti i ove natpise koji su osvanuli jer koliko god mi govorili i učili jedno, očito, događaju nam se druge stvari.

Što kaže jedan naš roditelj čije četiri djevojčice idu u ovu školu, sramota me što živim u ovakvoj sredini!

 

Komentari
Prethodni članakAntonija Kraljić u Poliklinici u Tübingenu: Samo naprijed Antonija, ostvari svoje snove!
Sljedeći članakNAKON SVEGA Krstičević slijedi Ronkov prijedlog i kupuje šest novih F-16