Gradonačelnik Požege Vedran Neferović u petak oko 10.50 sati, prije konferencije za medije, nasrnuo je na novinara lokalnog 034 portala Mladena Mirkovića. On je nakon napada zatražio liječničku pomoć, a iz bolnice je otpušten s dijagnozom lakših tjelesnih ozljeda. Do incidenta je došlo kada je 26-godišnji Mirković na poziv gradonačelnika došao u njegov ured.

– Čim sam ušao, pitao me za tekst koji sam napisao i onda me napao, istukao, izgurao van… Lupio mi je glavom od zid, odgurao me niz stepenice, udarajući me nogama. Psovao je, prijetio da će ubiti mene i cijelu redakciju. Zaposlenice Grada su to sve vidjele i počele su vikati, moleći ga da prestane – kaže Mirković, koji je odmah nakon napada pozvao policiju i Hitnu pomoć.

– Nikad s Neferovićem nisam imao problema niti bilo kakvih sukoba. Naš je odnos bio na razini pozdrava na presicama. Ovo je bila njegova reakcija na tekst koji smo tog jutra objavili, u kojem sugeriram da će se njegov otac okoristiti jednom gradskom situacijom – kaže Mirković i dodaje da će se o cijeloj situaciji konzultirati s odvjetnikom, s kojim će odlučiti o daljnjim koracima.

Gradonačelnik Neferović (HDZ) rekao je kako nije istina da je Mirkovića uhvatio za glavu i lupio njome o zid. Tvrdi da ga je uhvatio za jaknu i izbacio iz zgrade.

– Ja sam za kritiku, ali nisam za to da budem žrtva lokalnih nadripisara kojima bih se valjda trebao dodvoravati. Fizički obračun nije rješenje, ali zakon ne staje na stranu nekome tko je žrtva, a ja sam godinu i pol dana žrtva laži koje pišu o meni i mojoj obitelji – rekao je Neferović.

Sukobu je prethodio Mirkovićev tekst koji se bavi sastankom gradonačelnika s predstavnicima nogometnih klubova s područja grada. U tekstu novinar napada Neferovića, ističući kako osnivanje najavljenog Nogometnog središta Požega nema smisla, osim kako bi netko s malo posla zaradio dobru plaću, aludirajući na njegova oca. Tim povodom se Neferović, prije sukoba, oglasio statusom na Facebooku.

– Smećarski portal 034 sa svojim političkim dobrotvorima imao bi vjerojatno još veću čitanost da na poludnevnoj bazi objavljuje laži o meni i članovima obitelji. Kako sam u ovom poslu navikao da nema mjere u pokvarenosti pojedinaca u ostvarenju svojih želja i ciljeva želim im puno ljubavi s novim gradonačelnikom. Love od mene nema, a dokazano uspješnim kandidatima za gradonačelnika puno sreće – objavio je Neferović.

Premijer Andrej Plenković rekao je kako najoštrije osuđuje postupak HDZ-ova kandidata za dožupana na lokalnim izborima, od kojeg je zbog ovog incidenta zatražio da ne sudjeluje aktivno u kampanji. Osim toga, zatražio je od njega i da se ispriča napadnutom novinaru.

– Gradonačelnik Vedran Neferović očito je fizički nasrnuo na novinara jednog portala. Najoštrije osuđujem taj potez, mislim da je krajnje neprimjeren, neovisno o razlozima ili bilo kakvom trenutku slabosti. To je nedopustivo. Razgovarao sam s njim i zatržio od njega da se trenutno povuče iz kampanje. Istina on je i dalje kandidat za dožupana, ali tražio sam da više u aktivnostima kampanje ne sudjeluje i da se ispriča za ovaj napad koji je apsolutno neprimjeren i to je politika HDZ-a – istaknuo je.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije je osudilo fizički napad i prijetnje smrću koje je gradonačelnik Požege uputio novinaru Mladenu Mirkoviću te zahtijeva da policija hitno i temeljito istraži sve činjenice vezane uz ovaj događaj.

 

 

Komentari
Prethodni članakMeđunarodni dan sestrinstva – Unatoč uvjetima rada nikada ne bi mijenjali zanimanje
Sljedeći članakBOKS: Novogradiški boksači danas upisali čak 3 pobjede