Udruga ratnih veterana 121. brigade Nova Gradiška organizirala je komemoraciju na Vrebinom brdu kod spomen obilježja  prešućivanim i nevinim žrtvama “Križnoga puta” i komunističkih progona. Spomenik žrtvama na Vrebinom brdu podigao je Grad Nova Gradiška 2007. godine, a hrvatski branitelji svake godine obilaze područje na kojem se nalaze brojna grobišta bez imena.

Prema riječima predsjednika Udruge organizatora, pukovnika Mate Modrića, u tijeku su pregovori oko pokretanja iskapanja žrtava, a postoji i inicijativa uređenja spomen parka na toj lokaciji. Modrić smatra kako sve žrtve trebaju biti dostojanstveno pokopane, a posebno oni koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Hrvatske. Bez obzira na kišno vrijeme, na današnji dan branitelji su se okupili u manjem broju, ali dokazuju kako su uporni u nastojanju da otmu od zaborava žrtve. Pukovnik Modrić je kritizirao inicijatore komemoracija u Jasenovcu koji javnosti prezentiraju lažnu  povijest. Podržao je aktulanog Ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji kaže kako je “nova hrvatska država nastala na Domovinskom ratu”.
Osudio je sve one koji u Hrvatskoj namjerno prikazuju samo loše stvari i zaključio kako će se hrvatski branitelji izboriti da se dostojanstveno oda pijetet poginulim hrvatskim vojnicima u II svjetskom ratu i u Domovinskom ratu.

no images were found

Komentari
Prethodni članakFran Rakonić pobjednik teniskog turnira u Osijeku
Sljedeći članakPoziv za korisnike usluga Socijalne samoposluge