Više od osam tisuća sudionika i preko sto tisuća posjetitelja rezime je ovogodišnjih 49. “Vinkovačkih jeseni”, manifestacije koja već godinama okuplja najbolje folklorne skupine Hrvatske i inozemstva.

Čast da predstavljaju našu Brodsko posavsku županiju na ovogodišnjim “Vinkovačkim jesenima” pripala je članovima Kulturno umjetničkog društva “Radinje” Siče.

Vrhunac ovogodišnje manifestacije bio je svečani mimohod u kojem se našlo oko 3500 folkloraša iz Hrvatske i inozemstva. Uz njih, vinkovačkim ulicama prošlo je i 25 zaprega, te pedesetak konjanika, a u okviru Revije konjskih zaprega.

– Zaista smo sretni i ponosni što nam je pripala čast da predstavimo našu županiju, ali i naš rad te običaje svoga sela. Tema ovogodišnje manifestacije je bila “Široka je livada”, stoga smo i naše nastupe i nošnje morali prilagoditi zadanome. Prikazali smo čobanske običaje sičanskog kraja i za svoj nastup “pobrali” pljesak publike – ističe Ivan Šebelić, umjetnički voditelj KUD-a “Radinje” Siče.

Sudionici mimohoda na kraju su zaplesali na stadionu “Cibalije” te na taj način sudjelovali u formiranju najvećeg kola “Vinkovačkih jeseni”.

Autor: Sanja Bukvić

Komentari
Prethodni članakSlavimo: 47 nam je godina tek…
Sljedeći članakEdukacija LAG-a Zapadna Slavonija o novom Zakonu o udrugama