Neumorni entuzijasti, ljubitelji folklora, zavičaja i svega onoga što je slavonsko i autothono, članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” iz Siča nizu akcija koje su dosada realizirali, odnedavno su dodali još jednu. U prostoru Društvenog doma u Sičama uredili su posebno uređeni kutak, etno sobu i uredili je kao u stara vremena naših djedova i baka.

– Svatko je od mještana donio nešto svoje, staro, autohtono, od nošnji, perina, starih predmeta, namještaja, a onda smo je zajedničkim snagama uredili. Na neki smo način pokušali “zaustaviti” vrijeme i svim “putnicima namjernicima” prezentirati dio naše prošlosti – ističu vrijedni članovi ovoga društva.

Iza njih je uspješno odrađena Županijska dječja smotra folklora koja je i ove godine okupila preko četristo sudionika, a i prvi je dio godine bio više nego radni.

– Godišnje odradimo oko 26 nastupa i 115 radnih akcija. Snimili smo i dva filma. Jako sam ponosan na sve svoje aktivne i podupirajuće članove društva kao i na sve mještane našeg malog sela koji se uključuju u sve naše radne akcije i aktivnosti – kaže Tomislav Čvorić, predsjednik Kulturno umjetničkog društva “Radinje” Siče.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakElektrotehničkoj i ekonomskoj školi odobren projekt vrijednosti 74.155,00€
Sljedeći članakOdržana prezentacija novog modela isplate državne potpore