Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška za mlade Novogradiščane djelatnici Gradske knjižnice organizirali su još jednu edukativno – kreativnu radionicu, ovoga puta na temu ”AUTOMOBILI : NEKAD I SAD”. Voditelji su bili Goran Bašić, mr. (GKNG) i Ljiljana Radanović, kojima je cilj bio upoznati najmlađe s razlikama automobilske industrije od prošloga stoljeća do danas.

-”Razlika što se tiče automobila nekada i sad je ogromna. Nekadašnji automobili, najprije motori, koje je pokretala koljenasta osovina i palili su se ručno. Poslije toga, 20-tih godina prošloga stoljeća krenulo se s elektronskim paljenjem automobila do vremena između dva rata kada je automobil postao dostupniji, najprije u Americi, pa onda polako i u Europi. Počele su se tada i graditi ceste i stvarati uvjeti da ljudi uživaju u automobilu, da savladavaju prostor i da žive kvalitetnije i sadržajnije”. 

Ljiljana Radanović po prvi put pridružila se radionicama Gradske knjižnice kao voditelj kako bi pomogla u kreativnom dijelu koji su pripremili.

-”Zadovoljstvo mi je sudjelovati na radionici poput ove. Za mališane smo pripremili mnoštvo toga zanimljivog. Veselila sam se prvenstveno svim pripremama, što smo imali. Izradili smo kartonske konstrukcije za automobile, a djeca su dodavala kotače, ukrase, prozore i sve detalje kako su oni htjeli i kako zamišljaju svoj savršeni automobil”. 

Jučer su djeca uživala u povijesti automobila i izradi svojih primjeraka, a s edukativno-kreativnim radionicama nastavljaju i danas. Naziv 4. radionice ”Ljeta u knjižnici” je BOJE MOG DJETINJSTVA. S obzirom da su puni mašte, djeca svoju kreativnost prikazuju bojama i oblicima koje ih prate od početka puta. Tako će se u ovoj kreativno-literarnoj radionici upoznati s bojama, njihovom porukom radosti , vedrine i terapeutskom ulogom, načiniti svoje slike poput pravih umjetnika i “ispisati” svoje dojmove i u literarnom dijelu susreta. Naravno, uz zajedničko druženje, balone , osmijehe i “čarobne knjižnično-zaljubljive bombone”.

Likovni dio radionice vodit će Senka Serdar,med.sestra, a literarni Biljana Dakić, prof. i dipl. knjižničarka.

Ulaz je slobodan (uz suglasnost roditelja ili skrbnika)

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakU Cerniku održani sjednica Predsjedništva i druženje Hrvatske demokršćanske stranke
Sljedeći članakSava Beach Party vol. 7 ove subote u Slavonskom Kobašu