Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjakom, kojom prilikom su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela neovlaštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Dana 19. veljače, oko 2.40 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici J. Rimca, policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod, kontrolirali su vozača (70-godišnji državljanin Republike Hrvatske) i parkirano vozilo, đakovačkih registracijskih oznaka. U jednom trenutku 70-godišnjak je stavio svoje vozilo u pogon i u pokušaju bijega, svojim vozilom oštetio policijsko vozilo, no nije uspio pobjeći.
U unutrašnjosti vozila, kojim je upravljao osumnjičenik, policajci su uočili razno oružje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretraženo je vozilo u kojem je pronađeno: 7 komada ručnih bombi M75, 1 karabin M48, 1 automatska puška, 2 pištolja, 39 komada raznog streljiva i 1 spremnik za automatsku pušku.

Jučer su policijski službenici 70-godišnjaka uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a danas (21. veljače) je predan Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje. Također je i prekršajno kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Komentari