Da je dječji odjel novogradiške Gradske knjižnice rado i često posjećeno mjesto opće je poznato. Školarci redovito svraćaju u ovu ustanovu ne bi li podigli svoje omiljene literarne naslove, ili pak pronašli djela koja spadaju u školske lektire.

Oni koji su ove školske godine tek započeli svoje osnovnoškolsko obrazovanje, prvašići, tek se upoznaju s čarima koje se nalaze između knjigama gusto ispunjenih polica knjižnice. 

Osnovne škole, u suradnji Gradskom knjižnicom nastoje što češće organizirati radionice u knjižnici ili odlaske u istu, ne bi li u učenicima pobudili ljubav prema knjigama još od najranijih osnovnoškolskih dana. Tako je jučer, sat lektire svojim učenicima  1.C razreda OŠ “Mato Lovrak” u knjižnici održala učiteljica Ivana Šokić na temu “Kako se gleda abeceda” prema istoimenoj slikovnici autorice Sonje Zubović. 

Obzirom da su prvašići još uvijek u fazi učenja abecede, ovakav način interaktivnog učenja odličan je za poticanje dječje kreativnosti i lakšeg usvajanja gradiva. Dokaz tome je i prigodna recitacija o slovima i knjigama koju su mladi osnovnoškolci zajedno sa svojom učiteljicom pripremili povodom dolaska u knjižnicu. 

Osim sata lektire, ponavljanja naučenih slova abecede i uživanja u druženju učenici su na dječjem odjelu Gradske knjižnice doznali i kako se učlaniti u istu. Za informiranje je bio zadužen viši knjižničar Branko Kolić koji je prvašićima pojasnio kako se učlaniti u knjižnicu, koliko košta članarina, kako i kada podići i vratiti knjige, te mladim učenicima poželio što češći dolazak u prostorije knjižnice, ali i što više pročitanih knjiga. 

 

no images were found

Komentari