SDP Brodsko-posavske županije jučer je u stranačkim prostorijama novogradiškog SDP-a predstavio nositelje lista i kandidate za izvršnu i predstavničku vlast za područje zapadnog dijela županije. Kandidati i nositelji lista za 6 općina su Živko Guberović za Staru Gradišku, Gvozden Jezerčić za općinu Okučani, Nikola Jelača za Gornje Bogićevce, Marijana Majetić za Cernik, Ivan Štivičić za Davor, Zoran Mikić za općinu Staro Petrovo Selo te Dražen Čukić za Općinu Nova Kapela.

Predstavljen je i SDP-ovac Branko Babić, 4. na listi koalicije HSLS, HNS, HSU i SDP koja podržava kandidaturu Zlatka Age za načelnika Općine Rešetari.
 

Programe svih lista na razini općina obilježava izgradnja nedostajuće komunalne i socijalne infrastrukture, kvalitetnija socijalna zaštita, više  potpora za mlade i obitelji, revitalizacija zastalih ili nedovršenih projekata ili rješavanje kroničnih boljki poput obnove Kule i zgrade starog zatvora u Staroj Gradiški, kako je to opširno predstavio Živko Guberović, kandidat za načelnika te nositelj koalicijske liste SDP-HSU-HNS za Vijeće općine Stara Gradiška.

 

Kandidat za gradonačelnika Vinko Grgić nije želio trošiti vrijeme na gospodarski dio predizbornog programa već se osvrnuo na sastav liste za koju kaže kako se u većem dijelu sastoji od najproduktivnijih kadrova u srednjim godinama a posebno apostrofirao “lokalpatriotizam pri ruci” na primjeru vlastite tvrtke –  angažiranje domaćih kadrova u svim projektima i izvan Nove Gradiške.

 

SDP-ov kandidat za župana Mario Vučinić, trenutno  povjerenik Vlade za Grad Slavonski Brod, kazao je kako nijedan problem nije rješiv preko noći te da se dosadašnji loši odnosi na relaciji Županija – Grad Nova Gradiška – općine odlično vide u lošim statističkim pokazateljima, od 19 tisuća nezaposlenih od čega trećinu čine mladi do BDP-a, jednog od najnižeg u Hrvatskoj kao i nerealiziranih gospodarskih projekata.

 

Na konferenciji za medije bio je nazočan i  Mijo Kladarić, nositelj koalicijske liste za županijsku skupštinu, kandidati za zamjenike župana Krunoslav Hoffer i Borislav Kovačević, za zamjenike župana te kandidati za zamjenike gradonačelnika Franjo Kikić i Igor Mokricki.

Autor: S.R.

Komentari
Prethodni članakMNK “NG-unitas” završio sezonu na 4. mjestu
Sljedeći članakDobar radio za dobre ljude