Prenosimo vijest sa portala sbplus.hr: Nanio je teže tjelesne povrede svojoj supruzi i zamjeniku predsjednika novogradiškog HDZ-a, Dariu Banu (46) – jer ih je zatekao in flagranti…

U današnjoj informaciji Policijske uprave brodsko-posavske, o kriminalitetu od jučer, između ostalog, „evidentiran je jedan prekršaj Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji”. Sukladno praksi SBplus-a, ne zavirivati u tuđe krevete, ignorirali smo vijest – do večeras.

Večeras, iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, saznali smo kako je jučer u 18 sati, 50-godišnji profesor tjelesnog, Z. M. iz Nove Gradiške, nanio teže tjelesne povrede svojoj supruzi i potpredsjedniku novogradiškog i županijskog HDZ-a, Dariu Banu (46) dip. ing. upravitelju Uprave šuma Nova Gradiška – jer ih je zatekao in flagranti…
Dvadesetak minuta nakon događaja, policija je uhitila počinitelja (nasilja, dakako) te ga, jutros u 9,30 sati, predala novogradiškom Općinskom sucu – na daljnje postupanje. Sudac mu je, navodno, odredio desetodnevni pritvor.

Kako je u pitanju teška tjelesna povreda, slijedi policijska kaznena prijava.

Izbjegavajući navesti imena nejavnih osoba (profesora i njegove supruge) držali smo se dosadašnje prakse, kad su tuđi kreveti u pitanju. Međutim, nismo smjeli prešutjeti činjenicu kako se lider jedne konzervativne političke stranke i upravitelj javnog poduzeća predstavljao dobrim mužem, a, u stvari, je alfa mužjak.

Ako bi, kojim slučajem, i Dario Ban slijedio običaje europskih konzervativnih stranaka – i podnio ostavku, bilo bi zanimljivo saznati – je li to učinio zbog toga što je ‘to’ činio, ili zbog toga što je ‘u tome’ uhvaćen.

Komentari
Prethodni članakSvjetski dan dobrovoljnih darovatelja krvi
Sljedeći članak“Sa Strme se pisma čuje”