Kako izgleda testiranja na novi koronavirus, ispričao je jedan čitatelj Večernjem listu čiji je nalaz na sreću bio negativan. On je pozvan na testiranje na COVID-19 jer je bio na bolovanju radi bronhitisa i jer je 1. ožujka bio u Amsterdamu, a o tom putovanju je obavijestio svoju obiteljsku liječnicu. Ona je pak te podatke proslijedila nadležnima u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, otkud je stigao čitatelju poziv na testiranje.

– Dužni ste otići što je prije moguće u Kliniku “Fran Mihaljević” i svakako to učinite autom. Osiguran vam je parking, security vam daje masku i to par metara od zelene zgrade gdje se radi testiranje. U prvom i drugom telefonskom kontaktu, drugi je dok čekate, dajete osnovne podatke plus broj iskaznice dopunskog osiguranja ako ga imate. Problem je što ćete čekati ispred zgrade i u zgradu ne ulazite niti u jednom trenu. Pozvonite i čekate. Čeka se barem sat i pol vremena jer je puno ljudi i procedura kod zdravstvenog osoblja je složena. Postoje vremenske limitacije na njihov rad. Stoga je pod normalno da kažete ime i da ćete čekati u autu, a oni će vas nazvati – priča čitatelj Poslovnog dnevnika i nastavlja:

– Uzima se bris grla i nosa i nakon toga ste dužni ići ravno doma. Oni javljaju telefonom rezultat i to najmanje osam sati od uzimanja uzorka. U praksi, bude i duže. Bio sam u 13:30 sati i javljeno mi je negativan rezultat tek idući dan u 12:30 sati. Ukoliko ste pozitivni dolaze vozilom po vas, piše Večernji list.

Izvor: Poslovni dnevnik
Foto: Ilustracija/Internet 

 

Komentari
Prethodni članakKoronavirus nije otkazao tjelesni: Satove će voditi naši vrhunski sportaši
Sljedeći članakGrađani i dalje ne poštuju mjere samoizolacije: Stigle 533 dojave, 93 osobe su sankcionirane