Kandidature za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina – romske, srpske, ukrajinske i bošnjačke – u Brodsko-posavskoj županiji, SBplus prošli je tjedan objavio OVDJE.

Općinska izborna povjerenstva na području Županije objavila rješenja o određivanju biračkih mjesta u pojedinim općinama – Bebrini, Bukovlju, Cerniku, Donjim Andrijevcima, Dragaliću, Garčinu, Gornjim Bogićevcima, Okučanima, Oriovcu, Staroj Gradiški te gradovima Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Biračko mjesto broj jedan smješteno je u Vatrogasni dom u Bebrini, a na njemu će moći glasovati birači albanske, bošnjačke, romske, srpske i ukrajinske nacionalne manjine koji imaju prijavljeno prebivalište u Općini Bebrina.

Mještani Bukovlja moći će isto učiniti u Društvenom domu Bukovlje, oni iz Cernika u zgradi Općine Cernik, iz Donjih Andrijevaca također u zgradi općinske Uprave, u koju na glasovanje dolaze ujedno i oni s prebivalištem u Gundincima, Oprisavcima, Sikirevcima, Slavonskom Šamcu, Velikoj Kopanici i Vrpolju.

Na području Općine Dragalić nalazit će se čak četiri biračka mjesta. U Lovačkoj kući u Donjim Bogićevcima glasovat će mještani tog sela, ali i Gorica, dok će u obiteljskoj kući Nikole Banjeglava u Poljanama glasovati oni iz tog mjesta. Društveni dom u Medarima pohodit će glasači s prebivalištem u Dragaliću i Medarima, dok će oni iz Mašića glasovati u tamošnjem Društvenom domu.

U trnjansku Osnovnu školu na glasovanje će dolaziti svi s područja garčinske općine. Dva će biračka mjesta biti i u Gornjim Bogićevcima, jedno u Društvenom domu u Dubovcu, drugo u Društvenom domu u Smrtiću. U prvi su upućeni glasači s područja Dubovca i Kosovca, dok će u drugi oni iz Ratkovca, Smrtića, Trnave te Gornjih Bogićevaca.

Na području Općine Okučani će biti smještena četiri biračka mjesta – u Narodnoj knjižnici i čitaonici Okučani, Društvenom domu u Čovcu, Područnoj školi u Lađevcu i Društvenom domu u Trnakovcu. Mještani Okučana ići će u prvo, Čovca i Vrbovljana u drugo, Bodgeraja i Lađevca u treće, dok su u četvrto raspoređeni mještani Benkovca, Bijele Stijene, Bobara, Cage, Čaprginaca, Donjih i Gornjih Rogolja, Lještana, Šagovine Mapićke, Širinica, Trnakovca i Žuberkovca.

U oriovačkoj zgradi Općine, u uredu komunalnog redara, glasovat će oni s područja Oriovca, dok će glasači iz Brodskog Stupnika i Sibinja to učiniti u zgradi sibinjske Općine.

Biračka mjesta u gradovima Brodsko-posavske županije, određena su prema mjestu stanovanja glasača kao i listama koje ‘zaokružuju’, a gdje tko ‘pripada’ moguće je provjeriti OVDJE. U Novoj Gradiški biračka će mjesta biti u gradskoj Vijećnici, Slavči te Osnovnoj školi „Mato Lovrak”, dok će u Slavonskom brodu birači srpske i romske nacionalne manjine s područja Brodskog Varoša, Podvinja i grada, glasovati u zgradi županijske Uprave, a birači albanske,bošnjačke i ukrajinske nacionalne manjine s istog područja, glasovat će u zgradi Općinskog suda. U Općinski su sud upućeni i glasači svih nacionalnih manjina s područja obližnjih općina – Gornje Vrbe, Klakara i Podcrkavlja.

Izvor: SBPlus

Foto: Ilustracija/ Ž.G./SBplus/arhiva

Komentari
Prethodni članakIzgorjela garaža i automobil u Bilom Brigu
Sljedeći članakAktivno se uči u Centru za edukaciju nezaposlenih osoba – Staro Petrovo Selo