Vrijeme je održavanja godišnjih skupština. Brojna kulturno umjetnička društva i udruge s područja grada i šireg novogradiškog kraja ovih dana održavaju svoje redovite godišnje skupštine. Prilika je to za ocjenu rada u godini iza nas, utvrđivanje i dogovor o daljnjim aktivnostima, ali i zajedničko druženje. Godišnju skupštinu nedavno su održali i članovi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” iz Vrbja.

Društvo je to koje i u folklornom pogledu sve više napreduje.

Odlični glasovi, sjajna folklorna izvedba članova Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” pod vodstvom umjetničkog voditelja Zvonka Šantića na svakoj su manifestaciji još jedan dokaz da je ovo društvo postiglo zaista puno otkako su obnovili svoj rad.

Godina iza njih je bila više nego uspješna. Ostvarili su niz putovanja i gostovali diljem Hrvatske, održali svoju tradicionalnu Smotru folklora „Rokovo” te Božićni koncert, a izdali su i svoj prvi nosač zvuka pod nazivom „Vijala se vrbičica”, s 12 izvornih pjesama,napjeva i šetanih kola.

A i godine iza njih bile su više nego uspješne. Podsjetimo, Ženska pjevačka skupina društva sudjelovala je na Državnoj smotri malih vokalnih sastava u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava u Sisku i osvojila sjajno treće mjesto!

Sudjelovanje na ovoj eminentnoj smotri izborili su odličnim nastupom na Županijskoj smotri pjevačkih skupina održanoj u Starim Perkovcima koja je održana u sklopu ovogodišnjeg „Brodskog kola“. Zbog odličnog nastupa i izvedbe, selektori Hrvatskog sabora kulture preporučili su ih za nastup na Državnoj smotri, 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava i ukazano povjerenje u potpunosti je opravdano! Također na Smotri pjevačkih skupina u Starim Perkovcima članica ovoga društva Željka Đurić proglašena je najboljom počimaljom Brodsko posavske županije.

S radom nastavljaju i u godini pred nama, a da im snage i entuzijazma ne nedostaje, potvrdili su i na godišnjoj skupštini:

– Idemo dalje, radimo, vježbamo, to je ono što nas veseli i okuplja – ističe predsjednica Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” Suzana Petrović.

 

Komentari
Prethodni članakSve je spremno za još jedno pokladno jahanje u Bodovaljcima
Sljedeći članakBili Brig: Vjernici se i ove godine okupili na Valentinovo