Sačuvati od zaborava ono što je naše i čime se ponosimo, stvoriti originalan turistički brend i promovirati sve bogatstvo novogradiškog kraja, namjera je bila organizatora od prvog dana pokretanja jedinstvene gastro manifestacije “Sarmijade i provijade”.

Devetu godinu zaredom u organizaciji Restorana „Slavonski biser”, Turističke zajednice grada Nova Gradiška i Zajednice proizvođača novogradiškog kraja imat ćemo prigodu kušati sarme i proje pripremljene po receptima i umijećem deset prijavljenih ekipa koje nam ovoga puta stižu s područja grada i šireg novogradiškog kraja te susjedne nam Republike Srpske.

Kako ističe direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević, održat će se sutra, u subotu, 6. travnja u prostorijama Restorana „Slavonski biser”. Okupljanje je ekipa u 13,00 sati, početak kuhanja je u 14,00 sati, a predvidivi završetak u 17,30. U 19,00 sati proglasit će se i najbolji, a uslijedit će, kao i svake godine, večera uz tamburaše.

– Odaziv je ekipa i ove godine odličan, atmosfera na manifestaciji uvijek bude više nego dobra, stoga pozivamo sve naše sugrađane i „putnike namjernike” da nam se pridruže. Sarma je neizostavni dio svakog blagdanskog menija, proja se prije puno više pripremala, stoga smo odlučili i ove godine nastaviti tradiciju i pokazati sve prednosti i kvalitetu naše gastro ponude. Dobro se zabaviti, promovirati naš kraj i unaprijediti turističku ponudu novogradiškog kraja, cilj je i ove manifestacije – kaže Matijević.

Komentari
Prethodni članakSutra u našem gradu: Obilježavanje Svjetskog dana autizma, peći će se palačinke, dolaze nam „Kraljevi ulice” i studenti FER-a
Sljedeći članakPorezna najavila pojačani nadzor u nekoliko djelatnosti