Čak 17 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja naše županije ostvarila su pravo na potpore, temeljem provedenog Javnog natječaja u ukupnom iznosu od 54.199, 96 eura.

Predsjednici vatrogasnih društava izrazili su zahvalnost na dodijeljenim sredstvima te naglasili kako će ista biti iskorištena na najbolji mogući način kako bi se povećala sigurnost građana i imovine. Potpisivanje ovih ugovora još je jedan korak prema jačanju vatrogasne mreže u županiji, a zajednička suradnja svih uključenih strana osigurava da će sredstva biti korištena učinkovito i svrhovito. Očekuje se da će realizacija ovih aktivnosti značajno doprinijeti poboljšanju opremljenosti i spremnosti vatrogasnih postrojbi u nadolazećoj sezoni.

Zapovjednik Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Ljupina, Ivo Pejaković, obratio se riječima zahvale te istaknuo važnost postojanja društva u zajednici. – Mi djelujemo kao stožerno društvo uz javnu vatrogasnu postrojbu u Novoj Gradiški. Vremenske prilike takve kakve jesu dale su nam dosta posla zadnjih godina. Imali smo puno intervencija na sanaciji nakon poplava, također i nakon nevremena što uključuje uklanjanja stabala s prometnica i slično. Profesionalne postrojbe odrađuju većinu poslova, međutim, bez dobrovoljnih vatrogasnih postaja to bi bilo jako teško. Posebno kad su vremenske nepogode. To iziskuje velik broj ljudi, bude puno intervencija na puno različitih lokacija i to javne postrojbe fizički ne bi mogle pokriti. – izjavio je Ivo Pejaković, zapovjednik DVD Ljupina.

Županija je dodjelom sredstava Društvu olakšala rad u teškim uvjetima. – Dobili smo nešto malo manje od 4000 eura. Ta sredstva namjeravamo iskoristiti za nabavku izolacijskih aparata. To su aparati u kojima je stlačeni zrak koji se koristi kod ulaska u prostorije gdje je smanjena koncentracija kisika da bi vatrogasci mogli odraditi svoj posao. – izjavio je Pejaković.

Četrnaest potpora namijenjeno je za kupnju opreme za poticanje spremnosti vatrogasne operative u iznosu od 52.996,96 eura dok su 3 potpore namijenjene za obilježavanje obljetnica u iznosu od 1 200,00 eura.

Komentari
Prethodni članakOsnovna škola “Matija Gubec” Cernik postala Code Week škola
Sljedeći članakVeć 30 godina Čigoč ponosno nosi titulu Prvog europskog sela roda