Nakon što je SBplus još sinoć izvijestio kako je jučer poslijepodne u slavonskobrodskoj Općoj bolnici “dr. Josip Benčević” preminula 65 godišnja pacijentica koja je bila pozitivna na koronavirus, jutros je tim povodom održana izvanredna medijska konferencija Županijskog Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Na njoj je izneseno više detalja vezanih uz smrt pacijentice, koja je inače bila onkološki bolesnik, a zbog čijeg je pozitivnog nalaza na COVID-19 Objedinjeni hitni bolnički prijem brodske bolnice dezinficiran. Pacijentica je liječena do 19. ožujka i na Onkološkom odjelu te će stoga epidemiološki izvidi biti obavljeni i tamo, no prema onome što je kazao ravnatelj brodske bolnice dr. Josip Samardžić od tada je prošlo već dosta vremena te se ne očekuje da bi tamo trebalo biti izvanrednih situacija. – Pacijentica je primljena u noćnim satima u lošem stanju, a nakon sumnje na COVID-19, testiranja i nalaza koji je to potvrdio, pacijentica, koja je bila smještena u za to predviđenom prostoru Hitnog objedinjenog bolničkog prijema, upućena je prema osječkom Respiracijskom centru, no nažalost preminula je oko 17 sati kazao je dr. Samardžić istaknuvši kako je sustav reagirao izvrsno u ovom trenutku. Uputivši iskrenu sućut obitelji, građane je pozvao na pridržavanje svih mjera kako bi se epidemija suzbila u najvećoj mogućoj mjeri.

Ukupno će biti (samo)izolirano 55 osoba, od čega 25 zdravstvenih djelatnika i drugog osoblja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, a koji je, nakon obavljene dezinfekcije, nastavio s radom.

SBplus je presicu izravno prenosio, a u cijelosti je možete pogledati OVDJE. 

Izvor: SBplus

 

Komentari
Prethodni članakZa svaku pohvalu: U Općini Rešetari provest će dodatne mjere kako bi pomogli svojim gospodarstvenicima
Sljedeći članakRešetari: Vrijeđao policijske službenike prilikom njihovog postupanja