Hrvatski sabor  je bez imuniteta ostavio trojicu svojih zastupnika, HDZ-ove Darka Puljašića i Dražena Barišića te SDP-ova Vinka Grgića, s tim da je za dvojicu posljednjih dao i odobrenje da ih se zbog navodne umiješanosti u aferu Janaf liši slobode i odredi istražni zatvor.

Te odluke bez presedana u modernom radu Hrvatskog sabora, jer nikada u jednom danu nisu skinuti imuniteti trojici zastupnika, Sabor je donio velikom većinom glasova.

O skidanju Barišićeva zastupničkog imuniteta odlučio je sa 121 glasom ‘za’ i jednim suzdržanim, o Grgićevu i Puljašićevu sa 123 ‘za’ i dva suzdržana. Iako se nagađalo da bi proces protiv Barišića mogao ugroziti tanku HDZ-ovu saborsku većinu od 76 zastupnika, to se neće dogoditi.

Mato Čičak koji mijenja Barišića u Saboru, prisegnuo je pred zastupnicima.

Podsjetimo, saborski zastupnici te gradonačelnici Velike Gorice i Nove Gradiške, HDZ-ovac Dražen Barišić i SDP-ovac Vinko Grgić, kao i predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević našli su se na udaru policije i USKOK-a zbog optužbi za primanje mita i namještanje poslova teških oko 200 milijuna kuna.

Rezultat je to tajne akcije koju su istražitelji vodili već godinu dana, snimajući tajno telefonske razgovore osumnjičenika te ih tajno prateći.

Foto: Lider 

Komentari