Svim građanima, kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana po njezinu prestanku

U nastavku sjednice Sabora zastupnici će raspraviti paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola kako bi, u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazilo na šaltere policijskih postaja, odnosno da ih što više ostane doma.

U paketu, koji je vezan uz rad Ministarstva unutarnjih poslova, dopune su zakona o putnim ispravama, o osobnoj iskaznici, o sigurnosti prometa na cestama te o nabavi i posjedovanju oružja građana. Svim građanima, kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana po njezinu prestanku.

Građanin koji je već podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, a nije ju preuzeo, moći će to učiniti 30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izdanih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu. Novi rokovi ne vrijede za tehnički pregled i registraciju vozila. Njih će građani i gospodarski subjekti i dalje obavljati u propisanim rokovima zbog sigurnosti prometa na cestama.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakVAŽNO: Obavijest Zagrebačke banke umirovljenicima o isplati mirovina
Sljedeći članakUputa o izdavanju e-Propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu i radnicima koji rade u inozemstvu