U utorak, 17. siječnja 2017. godine točno u podne s radom je počeo novi hrvatski glazbeni portal – Music Box. Godinu i mjesec dana prošlo je od ideje do realizacije ovog projekta Udruge kreativaca iz Okučana.

Zašto Music Box? Zašto glazbeni portal? U današnje vrijeme, nažalost, mnogo toga se nameće slušateljima, gledateljima i čitateljima, pa tako i glazba. Živimo u vremenu loših trendova, piše se samo o onome što donosi klikove, prati se samo ono što je “zanimljivo” široj masi, a tako u konačnici reagiraju i vlasnici mnogih klubova u Hrvatskoj koji zbog zarade puštaju glazbu koja je sve samo ne glazba. Takav trend se mora promijeniti, mladi moraju znati što je dobro, a što nije, zašto je neka glazba kvalitetna i suprotno. O kvalitetnoj glazbi se treba pisati i za kvalitetnu glazbu uvijek treba osigurati medijski prostor.

Upravo iz tog razloga osmišljen je projekt Music Box koji je i zaživio. Riječ je o portalu za sve ljubitelje domaće i strane glazbe, kantautorske scene te filmske glazbe i kulture. Oko projekta okupljeno je nekoliko dugogodišnjih radijskih djelatnika, DJ-a, producenata i fotografa, ljubitelja kvalitetne glazbe koji će raditi na recenzijama, intervjuima, izvješćima s koncerata i festivala. U sljedećem periodu radit ćemo i na proširenju uredničkog tima portala, a cilj nam je u dogledno vrijeme organizirati i glazbene radionice, edukacije i ostala događanja koja će okupljati prije svega mlade ljude željne usvajanja znanja. Svakako moramo spomenuti kako je na izradi web stranice radila tvrtka Live studio koja je sve naše vizije pretvorila u web stranicu za koju smo uvjereni kako će biti redovna stanica za brojne ljubitelje glazbe.

Za mene je glazba život, bez nje ne mogu zamisliti niti jedan dan. O glazbi treba pričati i raspravljati, mnogi se s njom bude, žive tijekom dana i liježu navečer, a takvo iskustvo i takvu ljubav želimo prenijeti i na druge. Nije uzalud jedan od najvećih, Ludwig Van Beethoven, jednom rekao kako je „glazba otkriće veće od sve mudrosti i filozofije““, rekao je glavni urednik Music Boxa Nikola Knežević.

Glazbena kutija je otvorena!

Facebook

Twitter

Instagram

Soundcloud

Ekipi želimo puno uspjeha s novim portalom!

Komentari
Prethodni članakProslavljeno „zimsko Antunovo“
Sljedeći članakPrikazan film Jakova Sedlara: “Nisam se bojao umrijeti, domoljubna misija Antona Kikaša 1991.” / photo