Pučko otvoreno učilište “Matija Antun Relković” Nova Gradiška poziva sve građane na hit predstavu “Ritina škola” u ponedjeljak 23. studenog, s početkom u 19,00 sati.

“Ritina škola”  Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu. Zanimljiva i intriganta priča o znanju i obrazovanju govori nam o tome što se događa kada se u društvu, koje baš ne cijeni znanje, pojavi jedna cura koja  „želi znati“ …!!?’ Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje, ili je tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti. Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan.
U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora oni se suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz ‘Ritine škole’ gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave. Priča o znanju i obrazovanju postaje još intrigantnija ako taj problem promatramo kroz prizmu problema obrazovanja u Hrvatskoj i općenito neznanja našega doba, a koje je čovjeka primarno pretvorilo u stroj za trošenje – ne u čovjeka koji se brine za svoj duh, koji će se neznanju suprotstaviti obrazovanjem i koji dovodi u sumnju konzumerističko shvaćanje svijeta…

S radošću vas očekujemo!

Komentari
Prethodni članakBiciklistički maraton Zagreb – Vukovar / Foto
Sljedeći članakBajkeri odlaze u Vukovar / Foto